Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου

Ιούλιος 10, 2013 - 19:37

Η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, κ. Ρ. Μπαρού, που για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ποιος πραγματικά τον ενοχλεί και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί.

Αυτό που τον ενοχλεί πραγματικά δεν είναι ούτε η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ούτε βέβαια η εργασιακή ζούγκλα που βαφτίζεται ανάπτυξη από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το μόνο που ενοχλεί τον Μπαρού είναι το ΠΑΜΕ. Η οργανωμένη ταξική φωνή των εργαζομένων. Πιστεύει ότι αν συγκαλέσει Δ.Σ. του εργατικού κέντρου χωρίς να καλέσει τον εκλεγμένο του ΠΑΜΕ, ξεμπέρδεψε. Να τον πληροφορήσουμε ότι δυστυχώς γι’ αυτόν, το ΠΑΜΕ είναι κοντά στους εργαζόμενους και στις εξελίξεις. Αν νομίζει ότι περιμένουμε την συνεδρίαση του ΔΣ για να μάθουμε τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής είναι γελασμένος και βαθιά νυχτωμένος.

Παρ’ όλα αυτά δεν θα περάσουν τέτοιες τακτικές και να το ξέρει καλά!

 

Ποιος είναι ο ρόλος του κ. Μπαρού αλήθεια;

Πέρα από τον «μεσάζοντα» αγροτικών προϊόντων που τσεπώνει τη «διαφορά» έχει υπερασπιστεί ποτέ τους εργαζόμενους; Και αν ναι πότε;

Ακόμα και τα κροκοδείλια δάκρυα για τα εργασιακά δικαιώματα που χάνονται είναι για να αποκρύψουν, αυτός και οι όμοιοι του, τις ευθύνες τους για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της λογικής που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούσαν. Τη λογική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της «κατανόησης» των επιχειρηματικών προβλημάτων.

Πότε στάθηκε στους πρόσφατα απολυμένους συναδέλφους του «Barcelo Hydra Beach»; Ποτέ. Τους παρέδωσε σα βορρά στα νύχια της εργοδοσίας με προσχήματα και προφάσεις.

Πάντα αυτό έκανε και δεν μας εκπλήσσει.

Αλήθεια όταν εκλεγμένα με το ΠΑΜΕ, μέλη της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού θέλησαν να μιλήσουν στους εργαζόμενους, του Ναυπλία Παλλάς, γιατί έδωσε ΕΝΤΟΛΗ να μην περάσει κανείς;

Ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί αλήθεια;

Τι είναι αυτό που φοβάται περισσότερο και αυτός και οι εργοδότες;

Τι είναι αυτό που δεν θέλει να συμβεί συνάδελφοι;

Δεν θέλει οργανωμένους και δυνατούς εργαζόμενους που θα διεκδικούν ότι τους ανήκει και θα τον πετάξουν από τη θεσούλα που τόσα χρόνια γεύεται. Αυτό δεν θέλει!

Συνάδελφοι, είναι πιο φανερό από ποτέ. Δεν θέλουμε άλλους συμβιβασμένους εργοδοτικούς εκπροσώπους των εργαζομένων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που την ίδια στιγμή που κλαψουρίζει για ενότητα τα παραδίδει όλα στα αφεντικά. Η ενότητα που έχουμε ανάγκη πρέπει στόχο  να έχει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη. ΤΑΞΙΚΗ!

Χρειάζεται η μαζικοποίηση των σωματείων, η οργάνωση στους τόπους δουλειάς, η ανατροπή των συμβιβασμένων - εργοδοτικών συσχετισμών στα συνδικάτα, το χτίσιμο ισχυρής συμμαχίας με όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τις γυναίκες, τους ανέργους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά.

 

Όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ., στην πλατεία Καποδίστρια, Ναύπλιο, 8:00μ.μ.     Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Πλ. Αγίου Πέτρου, στο Άργος, στις 10:00 πμ.

Γραμματεία  Αργολίδας του