Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργία στις 16 Ιούλη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε απεργία στις 16 Ιούλη

Ιούλιος 12, 2013 - 22:57

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.,
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ  ΣΤΙΣ 10.00 πμ.,
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00πμ
Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
Το Π.Α.ΜΕ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και τους φτωχούς αγρότες να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, ένα να είναι το σύνθημα: Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ.
Ο βιομηχανικός εργάτης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης, ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ο εμποροϋπάλληλος, ο δημόσιος υπάλληλος να γίνουμε μια ενωμένη αγωνιστική γροθιά, οικοδομώντας την πιο ισχυρή, σταθερή, την πιο πλατιά ενότητα που έχει ανάγκη η πάλη των εργαζομένων, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και φτωχοί αγρότες.
H κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις και διαδικασίες εξπρές, μέσα από το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, προσφέρει απλόχερα νέα προνόμια στο κεφάλαιο και το εξοπλίζει με νέα όπλα σε βάρος του εργαζόμενου λαού. Ανοίγει νέο γύρο πολέμου με την εργατική τάξη, σαρώνει και ανατρέπει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το πολυνομοσχέδιο τους, κλιμακώνει την επίθεση στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
Νομοθετούν την κατάργηση του σημερινού πετσοκομμένου κατώτατου μισθού, που θα διαμορφώνεται με αποφάσεις της κυβέρνησης, με βάση την πορεία της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το ύψος του μισθού, όπως λένε, θα πρέπει να καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της για ανάπτυξη, από την άποψη της παραγωγικότητας, των τιμών και της ανταγωνιστικότητας της απασχόλησης, του ποσοστού της ανεργίας, των εισοδημάτων και μισθών. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις
Νομοθετούν χιλιάδες απολύσεις και με μια απλή υπουργική απόφαση θα είναι δυνατή πλέον η κατάργηση θέσεων στο δημόσιο τομέα και το προσωπικό των καταργούμενων θέσεων θα τίθεται αυτόματα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.. Θα είναι τραγικές οι συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες. Ήδη, κοντά στα 20.000 παιδιά στις ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ πετιούνται στο δρόμο με απολύσεις εκπαιδευτικών.
Καταργείται ουσιαστικά η μόνιμη και σταθερή δουλειά και στο Δημόσιο. Καθώς δρομολογείται και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Η μεγαλύτερη δυσκολία για την οργάνωση και αυτής της απεργίας έχει να κάνει με τη στάση των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ηγεσίες των εργατικών κέντρων στην Αργολίδα, που συμμετέχουν και στη ΓΣΕΕ, αποφάσισαν μεν την απεργία αλλά δε μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, δεν θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία, με αυτούς που μας κλέβουν και μας στερούν τη ζωή.
 Ο σκοπός και ο στόχος των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στους εργαζόμενους και στο κίνημα τους.
Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια τα μονοπώλια με τα στηρίγματά τους και απ’ την άλλη τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τα συνδικάτα τους και τα συνθήματά τους, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.  Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.