Μανιάτης: εγκρίθηκε η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Άργους για περιοχές Γεφύρια και Θέατρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μανιάτης: εγκρίθηκε η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Άργους για περιοχές Γεφύρια και Θέατρο

Ιούλιος 12, 2013 - 23:18

Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), γνωμοδότησε θετικά στο ζήτημα «Αναθεώρηση Σχεδίου Πόλεως Άργους σε τμήματα των Πολεοδομικών Ενοτήτων ΠΕ 1,3,4 και 5 σημειακή επέκταση με έγκριση οριακού δρόμου και μικρή μετατόπιση οριακών οδών».

Αναλυτικότερα, το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. γνωμοδότησε ομόφωνα για την έγκριση της μελέτης αναθεώρησης του Σχεδίου Πόλεως Άργους στις Πολεοδομικές Ενότητες «Γεφύρια» και «Θεάτρου». Το θέμα προωθείται για τη σύνταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) έγκρισης, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενσωμάτωσης στα σχέδια της μελέτης, των παρατηρήσεων που έγιναν στο ανωτέρω Συμβούλιο.

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :  

«Μετά την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Άργους τον Ιούνιο του 2010, υλοποιείται σήμερα ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να αποκτήσει επιτέλους η μεγαλύτερη πόλη του Νομού, Σχέδιο Πόλης. Με την έγκριση αυτή, θα μπορέσει να κυρωθεί η Πράξη Εφαρμογής για τα Γεφύρια και την περιοχή Θεάτρου. Θεωρώ ότι με την απόφαση αυτή μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για ένα Άργος της ανάπτυξης και της προόδου».

Γραφείο Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη