15 περιστατικά πυρκαγιών σημειώνονται καθημερινά στην περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

15 περιστατικά πυρκαγιών σημειώνονται καθημερινά στην περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Ιούλιος 19, 2013 - 10:12

Η τοποθέτηση των 94 υδατοδεξαμενών, όταν γίνει, θα βοηθήσει τα μέγιστα το έργο της Πυροσβεστικής

15 περιστατικά πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές καθώς και αστικές περιοχές καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πυρκαγιές που δεν έχουν μέχρι τώρα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αφού έχουν σβηστεί χωρίς να πάρουν μεγάλη έκταση. Τα πιο δύσκολα περιστατικά πυρκαγιών ήταν στο κάστρο Άκοβα στο Άργος, στο Στεφάνι Κορινθίας και η χθεσινή φωτιά πάλι στην Κορινθία, στον κάμπο Ισθμίων.

Η αντιπυρική περίοδος μέχρι τώρα κυλά ομαλά, όπως ανέφερε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοπονήσου Κωνσταντίνος Γιόβας και ελπίζουν όλα να συνεχιστούν έτσι. Ο κ. Γιόβαας τόνισε ότι έχουν υπάρξει αρκετές φωτιές μέχρι σήμερα αλλά χάρις στην έγκαιρη παρέμβασή τους, στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν πήραν έκταση.

Σημείωσε ακόμα πως έχει γίνει επάνδρωση των πυροφυλακίων σε ποσοστό 99%, έχουν προσληφθεί οι διμηνίτες από τους δήμους σχεδόν στο σύνολό τους, καθώς και οι εποχικοί, ενώ γενικά υπάρχει μία άριστη συνεργασία με τους δήνμους, αλλά και το στρατό καθώς και τους εθελοντές.

Επεσήμανε όμως πως δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί οι 94 υδατοδεξαμενές σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι που όταν γίνει θα βοηθήσει αρκετά στην πυρόσβεση, κάτι που έχει φανεί από το παρελθόν σε περιοχές που υπήρχαν υδατοδεξαμενές.

Ως "αγκάθΙ" θα λέγαμε ανέφερε τους μη καθαρισμούς σε μεγάλο βαθμό οικοπεδικών εκτάσεων σε χωριά αλλά και σε άλλες περιοχές, αφού όπως είπε αλλού δεν έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να το πράξουν ενώ αλλού υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τέλος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση και αν δουν κάποια φωτιά ή καπνό να ειδοποιούν άμεσα την πυροσβεστική στο 199, αφού η γρήγορη παρέμβασή τους θα αποτρέψει τα χειρότερα και την επέκταση της πυρκαγιάς και θα πρέπει όπως είπε χαρακτηριστικά ακόμα και όταν βρέχει να υπάρχει μεγάλη προσοχή αφού πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από κεραυνούς.

Δείτε στο βίντεο το σύνολο των δηλώσεων του διοικητή των ΠΥ Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνου Γιόβα.

Ε.Τ.

QDytGeyMVng