Να επέμβει τώρα ο έφορος Κορίνθου!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Να επέμβει τώρα ο έφορος Κορίνθου!

Ιούλιος 24, 2013 - 16:51

Παράλληλα με τη συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό σχετικά με την αναμόρφωση του πολύπαθου πολιτικού συστήματος της χώρας, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σημερινό ναυάγιο της χώρας, έχει έλθει ο καιρός να σκεφτούμε σοβαρά την ευθύνη του μιντιακού / ενημερωτικού κλάδου στην πορεία του τόπου. Δεν είναι προφανώς αμελητέα, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι δύο ευθύνες περπατάνε χέρι- χέρι.

Για χρόνια ο Κώστας Καραμανλής ήταν «Ο Ηγέτης» μέχρι σήμερα να αντιληφθούμε επί των ημερών του σχεδόν διπλασιάστηκε το δημόσιο χρέος! Από την εποχή του Κώστα Σημίτη η ελληνική οικονομία ήταν θωρακισμένη μέχρι να αντιληφθούμε πριν από δύο χρόνια ότι όλα είχαν ήδη καταρρεύσει! Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Ο Γιωργάκης μέχρι να γίνει πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων και να αναβαπτισθεί σε Γιώργο και να ξαναγίνει λίγο αργότερο Το Παιδί (ενν. γιός της Μαργαρίτας)!Σε όλες αυτές τις ειδήσεις, τα ελληνικά μίντια ήταν εκεί. Κι όμως ήταν ηχηρά απόντα.Με τελευταίο κραυγαλέο ζήτημα, την είδηση των δύο προηγούμενων ημερών: το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι τελικά ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ. Κι όμως κι αυτή η είδηση πέρασε στα ψιλά, όπως και η άλλη της χρεοκοπίας που οδήγησε την χώρα στο αποτυχημένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Κι αφού η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη, έχουμε μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αναμένοντας την καταστροφή, για την οποία ούτε λέξη ασφαλώς από το μιντιακό κατεστημένο. Μην μιλάτε! Το σπίτι πέφτει!Και ένας ψίθυρος ακόμη θα μπορούσε να ξεκινήσει το γκρέμισμα! Κι όμως το σπίτι δεν παύει να πέφτει!
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και το διαδίκτυο. Και εκεί η μπερδεμένη εικόνα της χώρας είναι πασίδηλη! Εκείνοι που δεν είχαν τα φράγκα να φτιάξουν μίντια, έφτιαξαν ένα μπλογκ για να παίξουνε μπάλα. Και όποιος δεν ήταν Άδωνις να βγαίνει σε μεταμεσονύκτια κανάλια να προπαγανδίζει πουλώντας κυριολεκτικά την συνωμοσία του, δημιούργησαν τις δικές τους κοινότητες συνωμοσίας στο ίντερνετ.Εκβιαστές, συνωμοσιολόγοι, παιδιά πλουσίων, συνταξιούχοι/ αποτυχημένοι δημοσιογράφοι και πλασιέ μικροπωλητές ειδήσεων όλοι είναι εκεί, αποτυπώνοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο την δική του ιδιοτέλεια και εν τέλει την δική του ψυχοσωματική αναρμονία. Και το σπίτι, ας πέφτει!
Σε επίπεδο περιφερειακό τώρα, τα τοπικά μίντια έχουν τις ίδιες ακριβώς αδυναμίες. Διογκωμένες λόγω του εγγενούς μικρομεγαλισμού και του μεγεθυντικού φακού που προσφέρεται εύκολα στον οποιοδήποτε θέλει να παρακολουθήσει από κοντά τον καναλάρχη, τον εκδότη, τον ιδιοκτήτη μιας κάποιας ιστοσελίδας. Όλοι είμαστε γνωστοί ο ένας με τον άλλο, ουδέν κρυπτόν υπό το μικροσκόπιο της γειτονιάς μας. Για αυτό και είναι αστείοι οι διαδικτυακοί περίπατοι κάποιων που μέχρι πρότινος δεν ήξεραν ούτε τον υπολογιστή να ανοίξουν και σήμερα ξεχαρμανιάζουν σε ανόητα κειμενάκια που διακινούν δεξιά κι αριστερά σε όμαιμους φίλους τους , μάλλον επειδή μείνανε από λεφτά για ρουλέτα και παίζουνε μπιλιές και όπου κάτσει. Καθόλου αστείες ωστόσο δεν είναι σήμερα ιδίως οι καταγγελίες για μεγαλοκαναλάρχες που λέγεται ότι χρωστούν εκατομμύρια στις τράπεζες και ωστόσο κανείς δεν κινείται εναντίον τους. Για μεγαλοκαναλάρχες που αφήνουν απλήρωτα τα ΙΚΑ των εργαζομένων τους. Και τέλος για μεγαλοκαναλάρχες, εις βάρος των οποίων έχει βεβαιώσει το ΣΔΟΕ τεράστια πρόστιμα και ωστόσο ο τοπικός έφορος κάθεται ακόμη με σταυρωμένα χέρια!
Ο ΕΦΟΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ...ΕΙΔΑΛΛΩΣ …ελλοχεύει ο κίνδυνος να περνούν και από το δικό μας μυαλό ανήκουστα πράγματα.
υγ. «αστρίτης»:
1. (ερπετολογία) είδος φιδιού, μη δηλητηριώδες, που ζει στον ελλαδικό χώρο
2. έτρεχε παλιά στον ιππόδρομο και κυκλοφορεί εσχάτως στο διαδίκτυο ως πάτρωνας θηλυκής ύπαρξης.