Η «Ειρήνη» στη Νεμέα στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών απο το Κ.Θ.Β.Ε

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η «Ειρήνη» στη Νεμέα στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών απο το Κ.Θ.Β.Ε

Ιούλιος 25, 2013 - 15:10

 

Η αντιπολεμική oυτοπία του Αριστοφάνη, «Eιρήνη», είναι η καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε όλη την Ελλάδα, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα επίκαιρο, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τρυγαίος) και ο Φάνης Μουρατίδης (Ερμής). Την παράβαση του έργου ερμηνεύει ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Η «Ειρήνη» θα παρουσιαστεί στη Νεμέα, στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών (“4ο Φεστιβάλ Green Theater”), το Σάββατο 3/08/13, στις 21.15 μ.μ.

Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ' ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΝΕΜΕΑ

Κανονικό: €15

Φοιτητικό, Εκπτωτικό: €12

Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 3 Αύγουστος, 2013 - 21:15