Τατούλης: Η περιφέρεια Πελοποννήσου ζει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Η περιφέρεια Πελοποννήσου ζει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της (photos&video)

Ιούλιος 30, 2013 - 15:48

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

"Μίνι υπουργικό" στην Τρίπολη για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου

Χατζηδάκης, Μηταράκης, Μανιάτης, Μιχελάκης και Μαντζιούφας εξήραν την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίζοντάς την "πιλότο" στο θέμα που ξεπέρασε δυσκολίες και χρονοδιαγράμματα και ανέδειξε ανάδοχο.

Παρόντες στην ανακοίνωση όλοι οι αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γ.Σμυρνιώτης και ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας

"Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζει σήμερα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της" ήταν η φράση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με την οποία ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του προσωρινού αναδόχου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η σημασία της μέρας άλλωστε αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι 4 υπουργοί και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ βρέθηκαν στην Τρίπολη για να γίνει από κοινού η ανακοίνωση.

Κωστής Χατζηδάκης(Υπουργείο Ανάπτυξης), Νότης Μηταράκης (Υπουργείο Ανάπτυξης, υφυπουργός), Γιάννης Μιχελάκης (Εσωτερικών), Γιάννης Μανιάτης ( Περιβάλλοντος) και ο Νίκος Μαντζιούφας (ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ) συνεχάρηκαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το γεγονός ότι αποτελεί την πρώτη περιφέρεια στην χώρα που επιλέγη προσωρινό ανάδοχο για το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι πέντε δήλωσαν πως το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρά το γεγονός ότι αποτελούσε μία περιφέρεια που ήταν πίσω από όλες τις περιφέρειες της χώρας- κατάφερε και ξεπέρασε τα άλλα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα αποτελώντας πλέον πιλότο για τις άλλες περιφέρειες.

Η μονάδα που θα κατασκευαστεί θα γίνει κανονικά ως μία βιομηχανική μονάδα και ευχή όλων αλλά και ελπίδα είναι σύντομα να ληφθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση ώστε η μονάδα να ξεκινήσει να κατασκευάζεται στις αρχές του 2014 και να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο το 2016. Όλη η διαδικασία θα αναληφθεί από τον προσωρινό ανάδοχο.

Η σημασία της επιλογής προσωρινού αναδόχου έχει και την άλλη σημαντική διάσταση, αυτή της αποφυγής των προστίμων για την χώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού αποδεικνύει πως η χώρα και θέλει και μπορεί να λύσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, αφού με ΣΔΙΤ θα γίνει η μονάδα και αυτό όπως τονίστηκε είναι σημαντικό γιατί γίνονται επενδύσεις στον τόπο σε μία εποχή που το Κράτος δεν μπορεί να κάνει μεγάλα έργα μόνο του.

Τέλος όλοι μαζί έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας από την Τρίπολη, αφού όπως είπαν όταν υπάρχει όραμα- σχέδιο- δουλειά και πραγματική θέληση όλα μπορούν να γίνουν.... (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr Ε.Τ.

δείτε εδώ βίντεο με αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου

http://www.youtube.com/watch?v=LUeQgyuSsFY&feature=c4-overview&list=UUhJ...

 

http://www.youtube.com/watch?v=zcNK7bJDq8s&feature=c4-overview&list=UUhJItazb1HnIEt20Ti9aY0Q