Σύσκεψη για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου στο ΥΠΕΚΑ-συμμετείχε και ο δήμαρχος Ναυπλίου (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου στο ΥΠΕΚΑ-συμμετείχε και ο δήμαρχος Ναυπλίου (φωτογραφίες)

Αύγουστος 09, 2013 - 17:35

φωτογραφία eurokinissi-Χρήστος Μπόνης

Σύσκεψη για τη προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της οποίας την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον» του ΕΣΠΑ αναμένουν οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου στο ΥΠΕΚΑ υπό του Υπουργού Γ. Μανιάτη και παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Τρίπολης και Πρόεδρος του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Ι. Σμυρνιώτης,ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος και ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλ. Πνευματικός.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από πλευράς ΥΠΕΚΑ η οικονομική, τεχνική και νομική στήριξη των Δήμων της Πελοποννήσου για τη διαμόρφωση και υλοποίηση λύσεων τεχνικά άρτιων, επιλέξιμων και συμβατών με την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στον ενδιάμεσο χρόνο μέχρι την ανάληψη της ευθύνης διαχείρισης από τον ανάδοχο των έργων του περιφερειακού σχεδιασμού.

Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης του συνόλου των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου, με στόχο να αποτραπεί η επιβολή βαρύτατων προστίμων στη χώρα μας, διά της οριστικής εξάλειψης της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.(φωτογραφίες eurokinissi-Χρήστος Μπόνης) www.argolidaportal.gr