Μπεχράκης: Εθνική ντροπή η μη εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα σε εστιατόρια και καφετέριες (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μπεχράκης: Εθνική ντροπή η μη εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα σε εστιατόρια και καφετέριες (photos&video)

Σεπτέμβριος 04, 2013 - 10:51

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης μαθητών κατά του καπνίσματος και του αλκολισμού

Για ντροπή εθνική και αδυναμία ή έλλειψη βούλησης της Ελληνικής Πολιτείας να εφαρμόσει τη νομοθεσία για το κάπνισμα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος Παναγιώτης Μπεχράκης που βρέθηκε στην Τρίπολη και συμμετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό.

Ο κ. Μπεχράκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σύσκεψη αφού άμεσα θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος και να μάθουν ότι δεν πρέπει να καπνίσουν και κυρίως να γίνουν οι πρεσβευτές μίας καινούριας αντίληψης κατά του καπνίσματος.
Εξήγησε ότι δεν μπορεί κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να πετύχει αν και η ίδια η Πολιτεία δεν εφαρμόσει τη νομοθεσία, που αποτελεί και συμβατική της υποχρέωση έναντι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την διακοπή του  καπνίσματος στις καφετέριες, τα καφενεία και τα κέντρα διασκέδασης τα οποία και αποτελούν κακά εκπαιδευτικά μηνύματα για τους νέους.
Διευκρίνισε πως οι ίδιοι θα καταγγέλλουν διαρκώς την αδυναμία της Πολιτείας και θεωρούν πως κάποια στιγμή θα εισακουστούν και θα υπάρξει εκείνος που δεν θα διστάσει να εφαρμόσει το νόμο.
Ο κ. Τατούλης στη διάρκεια της σύσκεψης σημείωσε μεταξύ άλλων πως υπάρχει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ένας νέος θεσμός, τον οποίο και θα αξιοποιήσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα αυτά ζητήματα για την  Ελληνική κοινωνία με στόχο να εφαρμοστεί  μια σταθερή πολιτική, που θα έχει συνέχεια και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθειά  να βελτιωθεί η  ποιότητα ζωής των πολιτών  της Πελοποννήσου και ιδίως των νέων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο Αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και παιδείας  Ανδρέας Πουλάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες  Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  Πέτρος Μισθός και το σύνολο των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη.

Ε.Τ.

r3HmM7ehzC4