Κινητοποίηση της Πελοποννησιακής Ένωσης Αστυνομικών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κινητοποίηση της Πελοποννησιακής Ένωσης Αστυνομικών

Σεπτέμβριος 13, 2013 - 23:26

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η προγραμματισμένη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με το σωματείο αστυνομικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσία και του εκπροσώπου Αχαΐας Σταύρου Τσεκούρα.

Το κύριο θέμα το οποίο τέθηκε επί τάπητος αφορούσε το κτίριο φύλαξης αλλοδαπών στην Κόρινθο. Το κύριο μέλημα απ’ την πλευρά του σωματείου αστυνομικών είναι η στελέχωση της υπηρεσίας του εν λόγω κτιρίου με μόνιμο προσωπικό, όπως άλλωστε θεσμοθετημένα προβλέπεται και απ’ την ανάλογη διάταξη.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου αστυνομικών τόνισαν το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς οι πολίτες παραπονούνται μονίμως για την έλλειψη φύλαξης και προστασίας εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικών στις εκάστοτε περιοχές έντονης παραβατικότητας.

Οι αστυνομικοί με προσωπική τους αυτοθυσία κάθε τόσο γίνονται έρμαια κρατουμένων, χωρίς ωστόσο αυτό να αναγνωρίζεται. Οι βελτιώσεις, οι οποίες έχουν γίνει στο κέντρο φύλαξης Κορίνθου είναι ελάχιστες, παρόλο που το συγκεκριμένο έργο, προγραμματίζεται να γίνει το πιο μεγάλο κέντρο μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του περιφερειακού αστυνομικού σωματείου δήλωσαν απογοητευμένοι και απελπισμένοι τη στιγμή που εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι υποσχέσεις ιθυνόντων πολιτικής ηγεσίας ματαιώνονται. Οι πολίτες αιμορραγούν, τη στιγμή που η Αθήνα δεν μπορεί να φυλάξει η ίδια τους κρατουμένους στέλνοντας το 80% και πλέον απ’ αυτούς στο κέντρο φύλαξης Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, ο κος Τατούλης δήλωσε ότι το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και μάλιστα εξαιτίας των άσχημων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στο κέντρο αλλοδαπών Κορίνθου ως υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας, οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες προς γενικότερη αναμόρφωση των υποδομών του κτιρίου. Επίσης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι η περιφέρεια με τη λιγότερη παραβατικότητα πανελλαδικά. Επεσήμανε την άμεση ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση σε παμπελοποννησιακό επίπεδο. Τέλος, δεσμεύτηκε για άμεση ενημέρωση του προεδρείου των αστυνομικών αφού πρώτα επικοινωνήσει με τον αρχηγό της αστυνομίας και τον αρμόδιο υπουργό.

Ο κος Καγκαράκης ως πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Αρκαδίας, ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της πολιτικής ηγεσίας ενδιαφέρονται μόνο για την Αθήνα, αγνοώντας τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Περιφέρεια εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού. Είπε πως ενώ το θέμα δεν είναι ζήτημα αστυνομίας, το έχει εξ ολοκλήρου επωμιστεί αυτή, ενώ άλλοι θα έπρεπε ήδη να το έχουν φροντίσει,  δηλώνοντας πως τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν.

Εκπρόσωποι του σωματείου αστυνομικών δήλωσαν ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφεραν, δεν έχουν χρόνο για άλλες υποσχέσεις, πρέπει οπωσδήποτε και άμεσα να δοθεί μια λύση, γιατί εξαιτίας μιας τέτοιας κατάστασης ο αρνητικός αντίκτυπος αγγίζει τους πολίτες, οι οποίοι αιμορραγούν βλέποντας το κράτος να έχει δέσει τα χέρια της αστυνομίας για τη φύλαξη των πολιτών.

Απ’ την πλευρά του, ο Σταύρος Τσεκούρας, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, δήλωσε την άμεση λήψη πρωτοβουλίας απ’ την πολιτική ηγεσία, καθώς όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε, η δουλειά της αστυνομίας είναι η φύλαξη πολιτών και τίποτα άλλο.

Ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών Κορίνθου κος Αδάμου Χρήστος , αναφέρθηκε κυρίως στην αυτοθυσία και στον προσωπικό αγώνα των αστυνομικών. Τόνισε πως πλέον πρέπει να αναγνωριστούν οι θυσίες των αστυνομικών απ’ την κρατική εξουσία και να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με κοινή κατεύθυνση τη φύλαξη των πολιτών.

Τέλος, ο κος Καγκαράκης καλεί τη Δευτέρα και ώρα 10:00 το πρωί, όλους τους αρμοδίους να παραστούν στην κινητοποίηση της Πελοποννησιακής ένωσης αστυνομικών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για αυτά που τόσο καιρό αγνοεί η πολιτική ηγεσία. Η κινητοποίηση θα γίνει στην Κόρινθο.

Εύα Π.