Δήμαρχοι Πελοποννήσου:Ζητάμε να μάθουμε επιτέλους πόσο θα πληρώνουμε για τα σκουπίδια (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήμαρχοι Πελοποννήσου:Ζητάμε να μάθουμε επιτέλους πόσο θα πληρώνουμε για τα σκουπίδια (video)

Σεπτέμβριος 18, 2013 - 10:25

Διοργάνωση ημερίδας για την αξιολόγηση των δήμων στις 11 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

"Πάγιο αίτημα των δημάρχων ήταν και παραμένει προφανώς η πλήρης ενημέρωσή μας για το τι προβλέπει το σχέδιο οριστικής επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων και τι θα φέρει από άποψη οικονομική στους δήμους". Αυτό ανέφερε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του με αφορμή τη αποψινή συνεδρίαση των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πρώτο σε κάθε συνεδρίαση αφού χαρακτηρίζεται μείζον θέμα από τους τοπικούς άρχοντες οι οποίοι κάνουν λόγο για αδιέξοδη κατάσταση και για μία Πελοπόννησο γεμάτη χωματερές και σκουπίδια που μεταφέρονται από πολλούς δήμους και όχι μόνο την Καλαμάτα σε άλλες περιοχές, παρά το γεγονός ότι ο δήμος Καλαμάτας όπως είπε ο κ. Νίκας είναι στο στόχαστρο.

Μάλιστα ο πρόεδρος των δημάρχων ανέφερε ότι θα ζητήσουν ενημέρωση και από την εταιρεία που έχει ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης για το τι γίνεται γύρω από τα σκουπίδια, αφού μας ενδιαφέρει το κόστος διαχείρισης το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμοι και κατ' επέκταση οι δημότες.

Ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε πάλι ότι εννοείται πως θεωρούν ότι από στρατηγική άποψη ο διαγωνισμός είναι σημαντικός αφού "έχουμε κάτι καλό, αλλά από εκεί και ύστερα πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες".

Όσον αφορά τα άλλα θέματα ο κ. Νίκας τόνισε ότι είναι τυπικά και ιδιαίτερη αναφορά έκανε μόνο στην διοργάνωση ημερίδας στην Καλαμάτα στις 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Elite από τις 6-10μμ με παρόντα και τον υφυπουργό Εσωτερικών και με αντικείμενο την αξιολόγηση των δήμων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας τόνισε πως οι δήμαρχοι δεν είναι αιώνιοι και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή αλλά αποτελούν ένα εργαλείο προς μελέτη, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις προς τους δημάρχους, όποια μορφή και αν έχουν , αφού όπως είπε αποτελούν επίθεση εναντίον της δημοκρατίας και των θεσμών.

Για τα διπλά ψηφοδέλτια στις εκλογές των δήμων ανέφερε ότι εκείνο που πρέπει να διασφαλιστεί είναι ο δήμαρχος να έχει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, και επεσήμανε ακόμα πως πρέπει να πάψει ο κομματισμός γιατί δεν έκανε καλό σε κανέναν...

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Νίκα....

Ε.Τ.

wPfiKla8cpE