Διαμαρτυρία και πορεία καθηγητών από την Πελοπόννησο στην Τρίπολη (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαμαρτυρία και πορεία καθηγητών από την Πελοπόννησο στην Τρίπολη (photos&video)

Σεπτέμβριος 19, 2013 - 13:11

Μετά την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης διαμαρτυρήθηκαν έξω από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου και έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου στην οδό Τάσου Σεχιώτη, ενώ στην συνάντηση αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης δεν επετράπη η είσοδος στα ΜΜΕ.

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών από τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ικανοποιητική και οι καθηγητές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο χώρο της Παιδείας.

Τόνισαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθείται γενικά στην εκπαίδευση και δήλωσαν την αγωνιστική τους ετοιμότητα και αντοχή μέχρι να δικαιωθούν και να γυρίσουν πίσω οι εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα αφού με τα μέτρα που λαμβάνονται κλείνουν σχολεία και καταστρέφεται η τεχνική κυρίως εκπαίδευση, ενώ βάλλεται γενικά το δημόσιο σχολείο και η δωρεά παιδεία.

Μηνύματα στήριξης απηύθυναν εργαζόμενοι του ΟΓΑ Πελοποννήσου και της Εφορίας ενώ στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί με πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην πλατεία Ανεξαρτησίας όπου έμειναν περίπου ένα τέταρτο φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου όπου και εκεί με συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εκπαιδευτική πολιτική και στα μέτρα του μνημονίου και επεσήμαναν ότι οι εκπαιδευτικοί ούτε έκλεψαν,ούτε φοροδιέφυγαν και δεν γίνεται να τιμωρούνται με τον τρόπο αυτό.

Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρο Μισθό αλλά δεν επετράπη η είσοδος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ έξω από την πόρτα του κτιρίου ήταν αστυνομική δύναμη, κάτι που συνηθίζεται σύμφωνα και με σχόλιο του προέδρου της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Λάμπρου Αντωνάκου.

Δείτε στο βίντεο την συγκέντρωση και την πορεία των εκπαιδευτικών στην Τρίπολη καθώς και τις δηλώσεις των εκπαιδευτικών για το λόγο που βγήκαν στους δρόμους...

ε.τ.

4BpgaYJF8V4