Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Σεπτέμβριος 20, 2013 - 08:41

φωτο EUROKINISSI

Την ώρα που η κοινωνία δίνει μάχη επιβίωσης, την ώρα που χιλιάδες πολίτες σε όλη την χώρα δίνουν αγώνα για το σχολείο, την υγεία, την εργασία, η ακροδεξιά κυνηγά ανθρώπους που αντιστέκονται και δολοφονεί νέους.

Είναι χρέος κάθε πολίτη, ολόκληρης της δημοκρατικής κοινωνίας, να απομονώσουμε τον φασισμό και τους φορείς του, να προστατέψουμε τη νέα γενιά από την ιδεολογία του μίσους.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποκαλύπτει πλέον ολοφάνερα ότι η ακροδεξιά δρα ως εφεδρεία του ένοχου πολιτικού συστήματος. Δρα ενάντια στον αγώνα της κοινωνίας για μια πατρίδα με πραγματική δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.

Την ώρα που οι νέοι άνθρωποι βιώνουν τον ακρωτηριασμό των ονείρων τους, την υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντός τους, η ακροδεξιά συμμορία της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει να “καθαρίσει” τους δρόμους από όσους αντιδρούν, να επιβάλει παντού τον φόβο, τη σιωπή, τη βαρβαρότητα.

Γι'αυτό και έχει “υιοθετηθεί” από μερίδα του πολιτικού συστήματος καθώς και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.

Οι εγκληματικές της επιθέσεις και η τρομοκρατία εναντίον όσων είναι αδύναμοι, διαφορετικοί ή αντιστέκονται, λειτουργώντας ως μνημονιακό παρακράτος, με την ανοχή ή στήριξη κομματιού του κρατικού μηχανισμού, δεν θα περάσει. Ο φασισμός δεν θα επιστρέψει.

Το μαζικό κίνημα του λαού μας θα τους ξαναθέσει στο περιθώριο των μαύρων σελίδων της ιστορίας, και θα δώσει πραγματική διέξοδο από τη μνημονιακή καταστροφή. Για να μπορούν οι νέοι ελεύθερα να ονειρεύονται, να αμφισβητούν, να αγωνίζονται, να δημιουργούν. Για μια κοινωνία ανθρώπινη, δημοκρατική, δίκαιη, με αξιοπρέπεια.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και φίλους του δολοφονηθέντα νέου Παύλου Φύσσα.

Υγ. Σε απαράδεκτη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας δε βρήκε ούτε λέξη να πει για τη δολοφονία του νέου Παύλου Φύσσα ενώ “ξεχνά” να αναφέρει ότι το φονικό που έγινε (“βία” κατά τα γραφόμενά του) είχε τις αιτίες στον φασισμό και την ακροδεξιά. Είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με το αίσθημα όχι μόνο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αλλά και της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων της ΝΔ.