Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άργους

Σεπτέμβριος 20, 2013 - 16:49

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση μεθοδεύει στα πλαίσια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ:
1. να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες. Γι' αυτό κλείνει Νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών, μειώνει κλίνες, κλινικές (770) και οργανικές θέσεις. Υποχρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένα να αναστείλουν βασικές λειτουργίες και να μην μπορούν να προμηθευτούν ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ περιλαμβάνουν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης της Υγείας από το 10,5% στο 6% του ΑΕΠ.

2. Να θέσει στην πυρά των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων πολυάριθμο Υγειονομικό προσωπικό. Αν και ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό 2.500 (1.250 εφέτος από τα Νοσοκομεία της Αττικής και 1.250 του χρόνου από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας), το νούμερο είναι συνεχώς αυξανόμενο. Ανακοινώθηκαν ήδη 1.618 Διαθεσιμότητες όχι μόνο από τα Νοσοκομεία της Αττικής αλλά και 238 από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ.

Στο στόχαστρο των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων μπαίνουν και οι Υγειονομικοί των πρώην Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ που καταργήθηκαν και εντάχθηκαν σε Γενικά Νοσοκομεία. και κατέχουν οργανικές θέσεις.

 Σε περίοδο μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ αφού εξαιτίας των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία. Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν τα 5 ευρώ να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.

Βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις για να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΧΩΡΑ.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ