41ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

41ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο στο Ναύπλιο

Σεπτέμβριος 23, 2013 - 13:05

Στις 27-29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Αμαλία» του Ναυπλίου το 41ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο, που διοργανώνει η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία σε συνεργασια με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αργολίδας.
Η Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 και είναι ο επίσημος Επιστημονικός Φορέας των Παιδοδοντιάτρων της χώρας. Η Εταιρεία, έχει ως κύριο σκοπό την προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για την μακρόχρονη επιστημονική και κοινωνική προσφορά της, η Ε.Π.Ε. έχει τιμηθεί με Έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών.
Στα πλαίσια των προσπαθειών για τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση των παιδοδοντιάτρων και γενικότερα των οδοντιάτρων της χώρας σε θέματα που αφορούν τη στοματική υγεία του παιδιού, η Ε.Π.Ε. πραγματοποιεί κάθε δεύτερο έτος Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριό σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος κάθε φορά, σε συνεργασία με τον τοπικό Οδοντιατρικό Σύλλογο. 
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου εθελοντές μέλη της Εταιρείας θα παρέχουν οδοντιατρική θεραπεία σε παιδιά οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φωτεινά Χαμόγελα». 
Ο Σύλλογος «Φωτεινά Χαμόγελα» είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικό και μέσα στους σκοπούς του είναι η παροχή οδοντιατρικής θεραπείας σε παιδιά οικογενειών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες. 
Για τη θεραπεία των παιδιών στον Νομό Αργολίδας θα χρησιμοποιθεί η κινητή οδοντιατρική μονάδα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, την οποία η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ευγενώς μας παραχωρεί, μαζί με τον οδηγό της.

Μήνυμα προέδρου Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

 

Αγαπητοί συνάδελφοι.

 

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ του οδοντιατρικού συλλόγου Αργολίδας θέλω να σας καλωσορίσω στον νομό μας και στο 41ο πανελλήνιο παιδοδοντικό συνέδριο. 

 

Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο μας η φιλοξενία του πανελλήνιου παιδοδοντικού συνέδριου που αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση των Ελλήνων παιδοδοντιάτρων. 

 

Στο τριήμερο συνέδριο οι συνάδελφοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν γα όλες τις νέες εξελίξεις στον τομέα των υλικών ενώ θα μπορούν με συμμετοχή σε πρακτικά σεμινάρια να εξασκηθούν σε νέες μεθόδους και τεχνικές τις οδοντιατρικής και παιδοδοντιατρικής θεραπείας. 

 

Στην Ελλάδα της κρίσης τα παιδιά εκφράζουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ελπίζουμε η οικονομική κρίση να μην αφήσει το αποτύπωμα της τα επόμενα χρόνια στην στοματική υγεία των νέων. Ο καθένας μας από τον κλάδο του πρέπει να παλέψει προστατεύοντας και προασπίζοντας το μέλλον τους. Για τον λόγο αυτό θέλουνε εκ μέρους όλων των Αργολιδέων να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Φωτεινά Χαμόγελα για την ευγενική και ουσιαστική χορηγία παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και παιδιά απόρων οικογενειών. 

 

 

 

Πρόεδρος ΟΣΑ 

 

Δ. Παπαδημόπουλος