Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου

Σεπτέμβριος 27, 2013 - 19:52

Θλίψη προκαλεί στο ελληνικό τραγούδι η είδηση πως έφυγε από το ζωή η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια Πόλυ Πάνου σε ηλικία 73 ετών.

Σήμερα το νοσοκομείο Υγεία ανακοίνωσε το θάνατό της με λίγες λέξεις. "H Πολυτίμη Πάνου, ετών 73, απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη και άνιση μάχη με τον καρκίνο". Μία από τις σημαντικότερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού, η Πολύ Πάνου, έφυγε από τη ζωή καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940 αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Πολυτίμη Κολιοπάνου, ενώ “νονός” του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Ήταν η πρώτη που τραγούδησε τα “Παιδιά του Πειραιά”, ενώ η δισκογραφία της αριθμεί σημαντικές συνεργασίες και επιτυχίες, κατατάσσοντάς την σε μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα.
Η χαρακτηριστική βραχνή και μπάσα φωνή της αμέσως την έκαναν να ξεχωρίσει, ενώ η συνεργασία της με σημαντικούς συνθέτες και στιχουργούς της εποχής της την απογείωσαν αμέσως στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα τηv Δευτέρα, από τις 9.30 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο. Στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμος ακολουθία και στη συνέχεια θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

oBGAi9i4rtE