Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-μοναδικός υποψήφιος ο Βενιζέλος-Τα εκλογικά κέντρα στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-μοναδικός υποψήφιος ο Βενιζέλος-Τα εκλογικά κέντρα στην Αργολίδα

Μάρτιος 16, 2012 - 22:36

φωτογραφία eurokinissi

Με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο
θα στηθούν 768 κέντρα σε όλη τη χώρα  για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ  που θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012.Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και τις Κατευθυντήριες Οδηγίες της Ε.ΚΑ.Π., πιστοποιήθηκαν και θα λειτουργήσουν 768 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργήσουν 1074 κάλπες. Η Ε.ΚΑ.Π. πιστοποίησε επίσης τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι οποίες θα διεξάγουν τις εκλογικές διαδικασίες. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών αποτελούνται από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των Τοπικών Οργανώσεων της χώρας, με τη συμμετοχή και εποπτεία μελών των Συντονιστικών Επιτροπών των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών.
            Η Ε.ΚΑ.Π. η οποία θα βρίσκεται από σήμερα σε συνεχή συνεδρίαση θα εποπτεύσει τη συνολική διαδικασία και θα εκδώσει τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικασιών αμέσως μετά την παραλαβή από το ηλεκτρονικό σύστημα και την πιστοποίηση των εγγραφών του 25% των ψηφοδελτίων.Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 το απόγευμα.Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια, ένα λευκό και ένα με το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και τα δύο ψηφοδέλτια θα αναγράφουν «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Εκλογές Ανάδειξης Προέδρου 18-03-2012».Τα εκλογικά κέντρα του νομού Αργολίδας
ΝΑΥΠΛΙΟ στα γραφεία Ν.Ε. Αργολίδας
ΑΡΓΟΣ στο 1ο Λύκειο Άργους
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ στο  πνευμτικό κέντρο Αγ.Βασιλείου,
Λυγουριό
ΚΡΑΝΙΔΙ  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου
Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν θα καταβάλουν 2 ευρώ.
Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:
- τα μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
- οι φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
- τα νεοεγγραφόμενα μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
- οι νεοεγγραφόμενοι φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
- οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
- οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
- οι μετανάστες μέλη και φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής.
- οι μετανάστες μέλη και φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.
- οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
- οι πολίτες κρατών- μελών της ΕΕ που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.
Η αναζήτηση του ψηφοφόρου από την εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία του εγγράφου, θα γίνεται από τον εκλογικό κατάλογο, που γίνεται με τον υπολογιστή από τον χειριστή (όπου υπάρχει) και από τον έντυπο κατάλογο που γίνεται από τον καταγραφέα.