Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φιλαρμονικών και χορωδιών Περιφέρειας Πελοποννήσου (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φιλαρμονικών και χορωδιών Περιφέρειας Πελοποννήσου (photos&video)

Οκτώβριος 03, 2013 - 19:10

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνάντηση εργασίας για την ένταξη έργου για τον Πολιτισμό. Έργο το οποίο ανέρχεται στα 2.000.000 περίπου ευρώ και αφορά το σύγχρονο εξοπλισμό όλων των φιλαρμονικών Πελοποννήσου, που κατάφερε η Περιφέρεια να εντάξει ανεξαιρέτως σε επίπεδο στολών αλλά και νέων, σύγχρονων μουσικών οργάνων.

Τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι φιλαρμονικές όπως ανέφερε στις δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου είναι πολλά, κυρίως οικονομικά και μιλάμε για φορείς , οι οποίοι παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες, χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Αποτελεί πρωτόγνωρο έργο, η όλη διαδικασία και η έγκριση του προγράμματος ΕΣΠΑ, αποτελεί όμως και βαθύτατη ανακούφιση και ικανοποίηση των μελών και προέδρων των φιλαρμονικών, καθότι πλέον κάτι αλλάζει στον Πολιτισμό των πόλεων της Πελοποννήσου.
Ο κος Τατούλης, περιφερειάρχης Πελοποννήσου πιστεύει στη δύναμη της συνεργασίας, καθώς αν δεν υπήρχε αυτή κι ανάμεσα σ’ εκείνον και στα μέλη των φιλαρμονικών δε θα γινόταν απολύτως τίποτα, στηρίζει τον εγχώριο πολιτισμό και μιλά για εκείνο το όραμα το οποίο αφορά το πολιτιστικό φεστιβάλ Πελοποννήσου και στο οποίο στοιχηματίζει να συμβεί άμεσα, παρά το γεγονός ότι οι «ειδήμονες», όπως ο ίδιος αναφέρει είχαν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο ανανέωσης στο κομμάτι των φιλαρμονικών , αλλά και στην περαιτέρω πολιτισμική εξέλιξη του τόπου.
Ο αντιπεριφερειάρχης κος Παπαφωτίου μιλά για πολιτισμό συνταυτίζοντάς τον με έκφραση ψυχής. Αναφέρει επίσης, ότι τα αποτελέσματα που είχε το εν λόγω εγχείρημα ήταν θαυμαστά, λέγοντας ότι πέρα απ’ αυτό το έργο που αφορά τον πολιτισμό, τελούνται και άλλα αναφερόμενος κυρίως στον αρχαιολογικό και ιστορικό τομέα του πολιτισμού, όπως είναι οι αναδείξεις αρχαιολογικών χώρων, τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύει.
Από την πλευρά τους μέλη και πρόεδροι των φιλαρμονικών Πελοποννήσου, θέλησαν να ευχαριστήσουν  αυτήν την κίνηση της Περιφέρειας, βλέποντας πολύ θετικά την όλη διαδικασία για την πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου. Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση οι μουσικές δυνάμεις του τόπου είναι υψηλού επίπεδο σε τοπικό επίπεδο, υπάρχουν ταλαντούχοι νέοι, οι οποίοι δε θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να καταφύγουν σε μεγαλουπόλεις, αλλά να στηρίξουν σε τοπικό επίπεδο τη μουσική κουλτούρα των περιοχών τους.
Αναφέρθηκε επίσης ότι πολλές φορές οι ταλαντούχοι νέοι αλλά και μέλη συντονιστικά των φιλαρμονικών είναι εγκλωβισμένα εξαιτίας ελλιπούς συντονισμού και οργάνωσης απ’ την πλευρά των δήμων, μιας και τέτοιες πρωτοβουλίες πλέον χρήζουν ιδιωτικής στήριξης, ωστόσο οι ιθύνοντες της Περιφέρειας αντιπαρήλθαν αυτό το ζήτημα με το επιχείρημα καλύτερης διαχείρισης από ‘ δω και στο εξής των καταστάσεων, μιας και στόχος της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη του μουσικού πολιτισμού μέσα από τις τοπικές πρωτίστως κοινωνίες.

Εύα Π.

ExyBsr_q3Yw