Στον ανακριτή και ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Στον ανακριτή και ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας

Οκτώβριος 07, 2013 - 19:30

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΦΩΤΙΑ

Στον ανακριτή αυτοβούλως εμφανίστηκε σήμερα και ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους θέτει τον εαυτόν του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ο βουλευτής του νομού Κορινθίας είναι αντιμέτωπος με μαρτυρίες- φωτιά όπως χαρακτηρίζονται από δικαστικούς κύκλους ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών».

Ο Στ. Μπούκουρας χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα» επίσης τον μάρτυρα Δ, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια της Κορινθίας μέχρι το τέλος Ιουνίου 2012.

 

Στην κατάθεση που παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος» ο μάρτυρας αναφέρει ως ηγετική φυσιογνωμία της ΧΑ στην περιοχή τον συγκεκριμένο βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, τον οποίο και «καίει» με την κατάθεσή του. Επίσης, κατονομάζει τον Ηλία Παναγιώταρο ως υπεύθυνο της Κορινθίας και ως «αναμφισβήτητο υπαρχηγό της ΧΑ» τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Ολοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν τυφλά τις εντολές του... Υπάρχει στρατιωτική δομή και οργάνωση, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο», σημειώνει στην κατάθεσή του.

 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης αναφέρει για τον βουλευτή ΧΑ Κορινθίας: «Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζastava 635. Μάλιστα, κάποιοι πυρηνάρχες έχουν συλληφθεί να φέρουν παρανόμως τα όπλα αυτά και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία», και συνεχίζει: «Εχω ακούσει ακόμα για διατήρηση οπλισμού σε κάποιο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές.

Στο ίδιο σημείο έχουν κρύψει και τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του νομού (βουλευτή-πυρηναρχών) πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου», αναφέροντας συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα πυρηναρχών.

Στην κατάθεση του μάρτυρα Δ, αναφέρεται ότι έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά επιθέσεων σε αλλοδαπούς μετανάστες από στελέχη της ΧΑ στην Κόρινθο, τη Νεμέα, στο Κιάτο, στο Βραχάτι, Αρχαίες Κλεωνές και άλλα μέρη.

«Δεν γνωρίζω εάν σε κάθε επίθεση υπάρχει ειδική εντολή για να γίνει, γνωρίζω όμως ότι υπάρχει μια γενική κατεύθυνση να ''τιμωρούνται'' οι λαθρομετανάστες και αυτή η πρακτική δεν έχει αποδοκιμαστεί από τον τοπικό βουλευτή, ο οποίος μας έχει πει ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να τους διώξει το κράτος, τους κάνει τη ζωή δύσκολη η ΧΑ», σημειώνει ο μάρτυρας-κλειδί.

«Είναι λοιπόν σαφές ότι οι επιθέσεις αυτές τελούν σε γνώση του τοπικού βουλευτή, οργανώνονται στην ουσία από αυτόν και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι τα μέλη των τοπικών μετά από κάθε επίθεση υπερηφανεύονται στις τοπικές οργανώσεις.

Το καλοκαίρι του 2012 ήμουν παρών στο λιμάνι της Κορίνθου σε μια επίθεση τριάντα μελών της οργάνωσης εναντίον αλλοδαπών (περίπου 5-6) τους οποίους πέταξαν στη θάλασσα έτσι για πλάκα. Μετά από πέντε λεπτά έφθασε στο σημείο η Ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία δεν έκανε τίποτα και γελούσε με αυτό που έβλεπε», σημειώνει ο ίδιος.

Ο μάρτυρας επιβεβαιώνει τον ρόλο του Ηλία Παναγιώταρου ως προμηθευτή της «προβλεπόμενης στολής» της ΧΑ.

«Τις στολές αυτές ξέρω ότι προμηθεύεται η οργάνωση από καταστήματα του Η. Παναγιώταρου, ο οποίος έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά από τη διάθεση του υλικού των στολών. Η μπλούζα στοιχίζει 20 ευρώ, το παντελόνι παραλλαγής 60 ευρώ, οι αρβύλες επίσης 60 ευρώ, τα μπουφάν και τζάκετ 60 ευρώ, η κουκούλα 15 ευρώ, τα γάντια 15 και τα τζόκεϊ 15 ευρώ», επισημαίνει χαρακτηριστικά.