Σαμαράς-Τσίπρας: Θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σαμαράς-Τσίπρας: Θα βγει η Ελλάδα από την κρίση;

Οκτώβριος 08, 2013 - 14:09

Ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίζεται την άποψη ότι η Χώρα κάνει τα πρώτα βήματα να βγει απ’ την κρίση, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον. Ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς οδηγείται στη φυλακή, ότι πλέον η Χώρα αποκτά περισσότερες προοπτικές.

 Επίσης, μέσα στην τεκμηρίωση της παραπάνω θέσης ο Αντώνης Σαμαράς προέβαλλε ως επιχείρημα τη συνάντηση που είχε με την κα Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ότι εάν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, η Ελλάδα πετύχει στους στόχους της, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει για ακόμα μια φορά την οικονομία της Χώρας.

Ως επιχειρήματα ακόμα για ό, τι αφορά την έξοδο της Χώρας από την κρίση ο πρωθυπουργός ανέφερε τη μείωση της ανεργίας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και τον εκμηδενισμό του ελλείμματος απ’ το 2009,το οποίο άγγιζε το 15%.

Αναφέρθηκε τέλος στις επενδύσεις , που μπορεί κάθε επιχειρηματίας να πραγματοποιήσει στη Χώρα, αλλά και στην πορεία του τουρισμού, ο οποίος φέτος ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ απ’ την πλευρά της και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί ότι για να ανακάμψει η Χώρα, χρειάζεται ριζική διόρθωση της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Σε συνέντευξη τύπου που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, προ ολίγων ημερών ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι πρέπει να ορθωθεί εμπόδιο στο φαινόμενο του φασισμού. Αναμένει άμεση σύγκληση Ολομέλειας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα εξτρεμισμού στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Συμφωνεί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, ότι η λιτότητα οδηγεί σε αδιέξοδο και ότι τα δάνεια, η ανεργία και η ελλιπής κοινωνική συνοχή, οδηγούν σε αδιέξοδα κοινωνικοοικονομικά, αποκλείοντας έτσι φαινόμενα ανάπτυξης στην Ελλάδα. Κρίσιμο ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο , διαδραματίζει και η Κομισιόν.

Τελειώνοντας τις δηλώσεις του ο κος Τσίπρας, τόνισε ότι και η τρόικα πρέπει να ελέγχεται απ’ το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μιας και δεν είναι κατοχυρωμένη θεσμικά, αλλά αποτελεί μόρφωμα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η δημοκρατία αλλά και οι δημοκρατικοί θεσμοί.