Διαδήλωση Μουσικών σχολείων Πελοποννήσου-Συμμετοχή Μ. σχολείου Αργολίδας (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαδήλωση Μουσικών σχολείων Πελοποννήσου-Συμμετοχή Μ. σχολείου Αργολίδας (photos&video)

Οκτώβριος 18, 2013 - 16:41

Ο Μπιστόλας αρνήθηκε τη συμμετοχή μαθητών στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας

Ο Μισθός δεν έδωσε απαντήσεις στα αιτήματα των διαμαρτυρομένων καθηγητών και μαθητών

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Πελοποννήσου, καθηγητές και μαθητές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ατόμων από τα μουσικά σχολεία Πελοποννήσου, βρέθηκαν εκεί για  να διαμαρτυρηθούν για την απουσία των καθηγητών, για έλλειψη γενικότερου ενδιαφέροντος απέναντι σε θέματα Παιδείας που  αφορούν γενικότερα τα σχολεία με μια ιδιαίτερη αιχμή για τα μουσικά σχολεία και κυρίως για θέματα μεταφοράς των παιδιών.

Πλήθος μαθητών και καθηγητών έδωσαν το «παρών», με μουσικά κομμάτια να συνοδεύουν τη διαδήλωση και την έντονη διαμαρτυρία ερμηνευμένα από μαθητές των μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κος Κουφαλάκος Παναγιώτης, γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης γονέων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι πολλά οι μαθητές μουσικών δεν έχουν καθηγητές, δεν υπάρχουν αναλυτικά προγράμματα, δεν υπάρχουν μουσικά βιβλία και δε δίνονται πιστοποιήσεις. Το βασικότερο πρόβλημα όμως ιδιαίτερα για τα μουσικά σχολεία είναι το γεγονός της σίτισης, όπου δεν υπάρχουν χρήματα πλέον για σίτιση μουσικών σχολείων. Σε ό, τι αφορά τη σίτιση και τη μεταφορά μετά το πέρας της διαμαρτυρίας οι ιθύνοντες καθώς και μαθητές θα επισκέπτονταν τον περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη.

Ο κος Κουφαλάκος έθιξε το πολύ σημαντικό θέμα ότι ο κος Μπιστόλας, διευθυντής του Μουσικού σχολείου Τρίπολης, δεν επέτρεψε σε μαθητές να μοιράσουν κείμενα του θεσμικού οργάνου της Πανελλήνιας ένωσης με αποτέλεσμα να μην ενημερωθούν ούτε οι γονείς για τα αιτήματά τους. Ο κος Κουφαλάκος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός λέγοντας ότι ο κος Μπιστόλας ασκεί τρομοκρατία και επίσης ότι το σχολείο δεν αποτελεί φέουδο του κου Μπιστόλα.

Στην κάμερα μίλησαν και οι πρόεδροι των μουσικών σχολείων Αργολίδας και Κορινθίας, θίγοντας τα ίδια ακριβώς προβλήματα και τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη αλλαγής στην Παιδεία, η οποία θα υλοποιηθεί μέσω των αγώνων τους μιας και οι ίδιοι αλλά και οι μαθητές δείχνουν να μην παραιτούνται.

Τέλος, μετά την πλατεία Αγίου Βασιλείου, το πλήθος κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου του κου Μισθού, όπου αρνήθηκε να κατέβει για να λάμψει το θέμα και να δώσει απαντήσεις στους διαμαρτυρομένους γονείς, καθηγητές και μαθητές. Όλα αυτά έγιναν παρουσία αστυνομικών κάτω ακριβώς απ' τα γραφεία της Περιφερειακής εκπαιδευτικής διεύθυνσης Πελοποννήσου, που εδράζονται στην Τρίπολη.

Ευαγγελία Παπαθανασίου

LPPqo5ahZnw