Δηλώσεις του τ. Νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου για την εκλογή Μητροπολίτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δηλώσεις του τ. Νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου για την εκλογή Μητροπολίτη

Οκτώβριος 19, 2013 - 14:40

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος

18-10-2013

 

Είναι   προκλητική έως εξοργιστική  η τακτική  της σημερινής ηγεσίας της εκκλησίας της Ελλάδας για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Αργολίδας .

Εις  την εκκλησία του Χριστού συμμετέχει και το λαϊκό στοιχείο , όχι βεβαίως με την ψήφο του, αλλά με την κρίση και την προσευχή του.

Εις την σημερινή εκλογή ο πιστός λαός της Αργολίδας είχε εκφράσει καθολικά την ευχή και την επιθυμία να διαδεχθεί τον μακαριστό Ιάκωβο ο επίσκοπος Επιδαύρου

κ Καλλίνικος γνωστός όχι μόνο στο Νομό μας , αλλά και στην ηγεσία της εκκλησίας μας για την αρετή του , τις ικανότητες του και το διακονικό του έργο.

Δυστυχώς όμως η ιερά φράξια της Συνόδου με την συντεχνιακή της ιδιοτέλεια που φοβάται το αξιότερο, άλλα μεθόδευσε και  αποφάσισε.

Ούτε την δέσμευση της στον μακαριστό  ιεράρχη μας Ιακώβο   τήρησε, ούτε και την έκφραση του λαού της Αργολίδας σεβάστηκε .

Αυτά είναι  τα χριστιανικά μηνύματα των σημερινών ταγών της εκκλησίας προς τους πιστούς που σέβονται αρχές και παραδόσεις;

Ερευνητέο αν το  Άγιο Πνεύμα συνωμοτεί σε βάρος της εκκλησίας όταν λαμβάνονται αποφάσεις σκοπιμότητας που προκαλούν πολλαπλά και ποικίλα ερωτηματικά στους πιστούς για την θρησκευτική  πνευματική μας ηγεσία.

Ελπίζω να με συγχωρέσει κάποιος ταπεινός λειτουργός  του Χριστού μας .