ΕΠΣΑ: Ενδιαφέρουσα συνάντηση-ενημέρωση-συζήτηση με γονείς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΕΠΣΑ: Ενδιαφέρουσα συνάντηση-ενημέρωση-συζήτηση με γονείς

Οκτώβριος 19, 2013 - 17:25

Tην Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας, με γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στις Μικτές ομάδες Νέων, Παίδων, Προπαίδων.

Αντικείμενο της συνάντησης να συζητηθούν τα όσα αφορούν στο ΓΟΝΕΑ, στον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ και στις μεταξύ τους σχέσεις, πώς μέσα από τη βελτίωσή τους, θα βοηθηθούν τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές, κυρίως όμως καλύτεροι χαρακτήρες και άνθρωποι.

Την έναρξη- εισήγηση, έκανε ο ενωσιακός προπονητής Διονύσης Διατσίγκος με συμβουλές, κυρίως, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

-Οταν γυρίζει το παιδί απο το γήπεδο δέστε το πώς είναι, αν είναι ευχαριστημένο...Πρέπει να γυρίζει ευχαριστημένο.

-Το 95% των γονέων με ρωτάνε οχι σε ποιούς τομείς πρέπει να βελτιωθεί το παιδί, αλλά πότε θα παίξει, και είναι με μια υποψία οτι κάτι γίνεται και το παιδί που αδικείται όταν δεν παίζει. Πάρτε με τηλέφωνο να βρούμε ενα χρόνο να μιλήσουμε, δεν υπάρχει παρασκήνιο.

-Πριν τον αγώνα πείτε του πόσο το αγαπάτε, ευχηθείτε του καλή επιτυχία και συμβουλεύτε το να περάσει καλα. Μετά, πέστε του πόσο ευχαριστηθήκατε που το είδατε. Ποτέ μην εκφράσετε δυσαρέσκεια και αφήσετε να φανεί οτι σας έχει απογοητεύσει...

Η καθιέρωση αν είναι νάρθει, θάρθει…

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γ.Αποστολόπουλος που πήρε το λόγο στη συνέχεια, είπε μεταξύ άλλων: Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια παιδαγωγική σημασία κι αξία. Αν γυρίσουμε πίσω μερικές 10ετίες θα δούμε οτι παιδιά που έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο δεν ήξεραν καν οι γονείς τους οτι έπαιζαν μπάλα.

Η ΕΠΟ κάνει μια τεράστια προσπάθεια προκειμένου να οργανώσει το ποδόσφαιρο οσο καλύτερα μπορεί, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες.

Η διαιτησία κάνει μεγάλες προσπάθειες να εκπαιδεύσει, εμείς  πρέπει να βοηθήσουμε, να φέρουμε νεα παιδιά. 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας ΕΠΣΑ Ανδρέας Παπαβαδιλείου, ο οποίος τόνισε: σας θεωρώ τυχερούς που είστε εδω επειδή τα παιδιά σας ασχολούνται με ενα ομαδικό άθλημα που προβάλλει τη συνεργασία και τον υγιή ανταγωνισμό και σαν άθλημα αποτρέπει απο τα παιδιά μας να ασχολούνται με άλλα.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας που γίνεται και της επαφής γονιών με παράγοντες είναι οι κ.κ.Αποστολόπουλος, Διατσίγκος που έχουν αφιερώσει όλη τη ζωή τους στο ποδόσφαιρο. Εγω εκπροσωπώ το χώρο της διαιτησίας που βάλλεται απο παντού, άλλοτε δικαίως άλλοτε αδίκως. Είναι όμως ενας καθρέφτης της κοινωνίας η διαιτησία. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, ξεχάστε τα για λίγο οσα ακούτε ή διαβάζετε. Οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι τιτάνιες, δε μπορείτε να φανταστείτε τι παράγεται. Οι διαιτητές είναι σε διαρκή επιμόρφωση, υπάρχουν οι επιστημονικοί κλάδοι που δεν υποβάλλονται στο τομέα της δια βίου εκπαίδευσης. Ηδη ξεκινάει νεα σχολή ονομασίας νέων διαιτητών θα θέλαμε τη βοήθειά σας, να παροτρύνεται τα παιδιά σας, τα παιδιά των φίλων σας, είναι ενα σχολείο η διαιτησία, διαπαιδαγωγεί. 

Ακολούθησε η παρακολούθηση φιλμ  με τίτλο "αν χασουμε το σεβασμό, θα χάσουμε το παιχνίδι".

 Η συνάντηση έκλεισε με τοποθετήσεις γονέων και στη συνέχεια από τον περιφερειακό προπονητή Πολ Χατζόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: Κάθε παιδί έχει την προσωπικότητά του, όταν οι γονείς του φωνάζουν συνεχώς δεν μπορεί να αποδώσει στο γήπεδο. Αν εσείς στη δουλειά σας είστε ολη την ώρα με νεύρα και δεν είστε ευχαριστημένοι, μπορείτε να αποδώσετε; Θα σας παρακαλέσω να αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν…Τέτοιες συναντήσεις σαν αυτή πρέπει να γίνονται συχνότερα, εγω δεν ξέρω να έχει γίνει αλλού…

 Εκτός των προαναφερομένων ομιλητών παρών από πλευράς Δ.Σ. της ΕΠΣΑ, το μέλος της Γιάννης Γαλανόπουλος.