Υποδοχή Παπούλια στη Βυτίνα-Νέα σχέδια αγροτικής ανάπτυξης εξήγγειλε ο Τσαυτάρης (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υποδοχή Παπούλια στη Βυτίνα-Νέα σχέδια αγροτικής ανάπτυξης εξήγγειλε ο Τσαυτάρης (photos&video)

Οκτώβριος 21, 2013 - 11:05

Εκδήλωση τιμής στον Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του στη Βυτίνα καθώς και κατάθεση στεφάνων,πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας φάνηκε καθ’όλη τη διάρκεια της τελετής πολύ συγκινημένος και χαρακτηριστικά στην ομιλία του είπε «Ήταν μια συγκινητική μέρα για εμένα σήμερα, αισθάνομαι σαν να είμαι στο χωριό μου, η καρδιά μου χτυπά αγροτικά». Στη συνέχεια μίλησε για την προσφορά του Π. Τριανταφυλλίδη στον τόπο και πρόσθεσε ότι του οφείλουμε πολλά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και οι περισσότεροι εξέφρασαν  την ελπίδα ότι η παρουσία του εκεί θα συμβάλλει στην επαναλειτουργία του κτήματος.
Ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης είπε απευθυνόμενος στον κ.Παπούλια «η σημερινή παρουσία σας εδώ στέλνει και έναν γενικότερο συμβολισμό στη χώρα που σε αυτούς τους  δύσκολους χρόνους αποτυπώνουν την ιστορία»

Ο Δήμαρχος Γ.Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο τόπο της Γορτυνίας λέγοντας  « οι τόποι αυτοί έβγαλαν ανθρώπους πολυμήχανους και δραστήριους. Το κτήμα μπορεί να αξιοποιηθεί, η σημερινή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε αυτό το κτίριο». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια  για την παρουσία του στη Βυτίνα και τόνισε ότι ο τόπος της Γορτυνίας έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως τα πλούσια προϊόντα της αλλά και μεγάλη ιστορία της πραγματα τα οποία μπορούν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στη αξιοποίηση της περιοχής.

Ο Πρόεδρος σωματείου φίλοι του κληροδοτήματος Παν. Τριανταφυλλίδη Παναγόπουλος Κωνσταντίνος είπε «ελπίζω να έχουμε ευτυχισμένες προοπτικές  και εκφράζουμε την αμέριστη εκτίμηση μας σε εσάς  κ.Παπούλια». Στόχος της εκδήλωσης είπε, είναι  η επαναλειτουργία του κτήματος και να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες που εμφανίζονται στην διαθήκη.

Στην ομιλία του ο  Δημήτριος Παναγιωτόπουλος Ιστορικός κέντρου τεκμηρίωσης της ιστορίας και ελληνικής γεωργίας του Γεωπονικού πανεπιστήμιου Αθηνών εκδήλωσε τη δυσαρέσκεια του προς την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε «μετά την ανακοίνωση της διαθήκης 25 χρόνια μετά, η κυβέρνηση έσπευσε να αξιοποιήσει την επιθυμία του κ.Τριανταφυλλίδη»

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τόνισε ότι «ένας πυλώνας στο οποίο θα μπορούσε να πατήσει ο τόπος για να ανορθωθεί ήταν ο αγροτικός τομέας, έτσι αποφάσισε να ξοδέψει χρήματα για αυτό τον σκοπό. Μια ανάπτυξη της γεωργίας δεν μπορούσε να είναι βιώσιμη αν δεν μπορούσε  να στηριχτεί στη γνώση και στην  επιστήμη, πρέπει να γίνει μια ερεύνα για να πατήσουμε στο πρωτογενή τομέα για να βγούμε από τις δύσκολες συγκυρίες»

Θεωρεί πως αν στηριχτούμε στη γεωργία το μέλλον μας θα είναι βιώσιμο.
«Θα γίνουν προσλήψεις πολλών νέων ερευνητών και όχι μόνο και να υπάρξει ένα φυτώριο για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν με τον αγροτικό τομέα.  Θα γίνει ένα φυτώριο οίνων και θα δημιουργηθεί  μουσείο μελισσοκομίας το πρώτο στην Ελλάδα».

Οι παρευρισκόμενοι κατά πλειοψήφια έδειξαν ότι θέλουν να προβάλουν την περιοχή και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τον πρωτογενή τομέα και για αυτό θα δοθούν αρκετά χρήματα.

Φωτογραφίες (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

OHjBDzIlXhI

8uhJfbetr-Q