Το σχόλιο του Σωκράτη: Μετά, μας φταίει η Τρόικα...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το σχόλιο του Σωκράτη: Μετά, μας φταίει η Τρόικα...

Μάρτιος 20, 2012 - 10:46

Στη Ζάκυνθο, που λες, όχι μόνο είχαν ξ**** να παίρνουν επιδόματα οι μαϊμού-τυφλοί, αλλά και πολλοί "έξυπνοι" συμπολίτες μας "επιχειρηματίες" είχαν βρει κόλπο να γλιτώνουν ΔΕΗ και Δημοτικά Τέλη:
Έχεις ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, έκτασης 15.000 τετραγωνικών μέτρων; Δήλωσε την ως ημιτελή οικοδομή με έκταση 0 (!!!) τετραγωνικά μέτρα, και δούλευε την με εργοταξιακό ρεύμα και χωρίς να πληρώνεις Δημοτικά Τέλη!
Έχεις μαγαζί 300 τετραγωνικά; Δήλωνε ότι έχει έκταση 50!
Έχεις ξενοδοχείο έκτασης 8.000 τετραγωνικών; Δήλωνε ότι έχει έκταση 150!
Και ας καταρρέουν έτσι τα έσοδα του Δήμου, γιατί είστε εκατοντάδες αυτοί που κάνετε την ίδια κομπίνα! Θα καλύψει τη χασούρα του ο Κρατικός Προϋπολογισμός! Δηλαδή ο Έλληνας Φορολογούμενος! Δηλαδή ο μ*** ο Αθηναίος, ο μ*** ο Θεσσαλονικιός, ο μ*** οποιουδήποτε αστικού κέντρου, που θα τον γδύσεις επιπλέον έτσι και κάνει το λάθος να έρθει το καλοκαίρι στο ξενοδοχειάκι σου για διακοπές!
Και πού 'σαι; Έτσι και κάνει τη μαγκιά ο καινούργιος δήμαρχος και αποκαλύψει την κομπίνα σου και αρχίσει να σε χρεώνει κανονικά τα Δημοτικά Τέλη, πάρ' τον στα γιαούρτια! Παίξε τον αγανακτισμένο! Βγες στα κανάλια και πες ότι σου "αυξάνει τα δημοτικά τέλη σε εποχή κρίσης" και ότι σε "καταστρέφει"!
Γιατί σε αυτή τη γ*** χώρα, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο "επιχειρηματίας" θα πρέπει να έχει το "δικαίωμα" να κλέβει το κράτος και τον εργαζόμενο του και τον πελάτη του για να μπορεί να συνεχίσει να κλέβει την ίδια του την επιχείρηση και ταυτόχρονα να τη διατηρεί σε λειτουργία.
Γιατί σε αυτή τη γ*** χώρα, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο "επιχειρηματίας" δεν πρέπει να λειτουργεί με βάση ένα ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ, αλλά με τη λογική του "Πόσο μου κοστίζει; Δέκα; Ε! Να μη βγάλω κι εγώ άλλα δέκα; Και αν δεν βγαίνουν τα δέκα, ας κλέψω το κράτος ή τον υπάλληλο μου ή τον πελάτη μου για να βγουν!"
Μετά, μας φταίει η Τρόικα...