Εκδρομή στο «Θέατρον» για τους Άθλους του Ηρακλή από την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδρομή στο «Θέατρον» για τους Άθλους του Ηρακλή από την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ

Μάρτιος 20, 2012 - 11:39

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη, που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ, διοργανώνει εκδρομή στο «Θέατρον» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, για την παρακολούθηση του έργου «Οι άθλοι του Ηρακλή». Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί 8 Απριλίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα παράστασης 14:45. Η συμμετοχή για κάθε άτομο είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει εισιτήριο θεάτρου και μεταφορά με λεωφορείο.
Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη καθημερινά: 14:30-20:00 και Σάββατο 10:00-14:00, μέχρι τη Δευτέρα 2 Απριλίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.   Έργο - Συντελεστές:
Οι άθλοι του Ηρακλή είναι μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού. Πρόκειται για μια παράσταση με χαρισματικούς ηθοποιούς, με πλούσια σκηνικά  και εκπληκτικά κοστούμια από την  Χριστίνα Κουλουμπή , εξαιρετική μουσική από τον  Γιάννη Μακρίδη, και  εμπνευσμένη χορογραφία από τον  Πέτρο Γάλλια. Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, αναφέρει για την παράσταση:
«Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας, αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του, έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
τη γέννηση του ήρωα
τη ζωή του
τους άθλους του
την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων
το θάνατό του
και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.
Είναι μια αφορμή  να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!»
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης