Νέα μέτρα- Πιέζει η τρόικα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέα μέτρα- Πιέζει η τρόικα

Οκτώβριος 30, 2013 - 16:59

Βρυξέλλες: Αφήστε τα λόγια και εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα.

Σαμαράς: Δε θα φορολογηθούν στάνες, κοτέτσια και θερμοκήπια.

 

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αντώνης Σαμαράς, ηγήθηκε της συσκέψεως που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, με μείζονα ζητήματα τη φορολόγηση «μικρών» ακινήτων-στάνες, κοτέτσια, θερμοκήπια-, καθώς και τα νέα μέτρα, τα οποία εντέχνως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το protothema.gr , είχε προηγηθεί χθες ερώτηση στη Βουλή 22 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον κο Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίοι διαφωνούν με τη ρύθμιση της φορολόγησης. Επίσης, ο κος Βύρων Πολύδωρας, σε άρθρο του στηλιτεύει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, χαρακτηρίζοντάς τη ως δήμευση.

Απογοητευτικά τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ελληνική κυβέρνηση, λόγω της καθυστέρησης υποβολής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, απ’ την πλευρά του υπουργού εργασίας κο Γιάννη Βρούτση.

Οι Βρυξέλλες, παρέπεμψαν την ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα, πιέζοντας για εφαρμογή συμφωνηθέντων, ενώ η Ελλάδα αναμένει εντός των επόμενων ημερών νέα επίσκεψη της τρόικας για εκ νέου διαπραγμάτευση.

Η δικομματική κυβέρνηση φαίνεται να προωθεί ενέργειες, προκειμένου να μειώσει τις απαιτήσεις της τρόικας από τα 2.5 δις στο 1.5 δις ευρώ, ενώ Βρυξέλλες και Βερολίνο, δείχνουν να μην πτοούνται για κίνδυνο αποσταθεροποίησης στο πολιτικό σκηνικό της ενδοχώρας, σε ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας απ’ τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να αποφύγει προστριβές με την τρόικα , δείχνει να μην επανεξετάζει το θέμα των εκλογών.