Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω στο Ναύπλιο

Οκτώβριος 31, 2013 - 09:29

Το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω είναι μια σύγχρονη σουρεαλιστική, σπονδυλωτή κωμωδία, για γυναίκες και όχι μόνο.
 Οι πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν 26 ρόλους,  που μας παραπέμπουν χρονικά μέσα από τις ιστορίες τους, σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties.
 Το έργο ψηλαφεί την αιώνια κόντρα μητέρας-κόρης, την σχέση με το άλλο φύλο, την λατρεία του σουτιέν, τα ρούχα της έμμηνου ρήσης, θυμάται την πρώτη φορά που έκανε σεξ, αντιμετωπίζει κατάματα αλλά και με αισιοδοξία την μαστεκτομή, πέφτει θύμα βιασμού, μιλάει για την φιλαρέσκεια και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας, τεμαχίζει μια Kelly bag, στήνεται στις ουρές τις ανεργίας φορώντας ψηλά τακούνια, καταστρέφει το λευκό όραμα του νυφικού και φοράει πάντα μαύρα.
 Το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω, πρωτοανέβηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στο Booze Cooperative. Το έργο είχε μεγάλη επιτυχία για αυτό και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, σε όλη την Ελλάδα.
Όπου παρουσιάστηκε, μέχρι στιγμής- Θεσσαλονίκη στο θέατρο Βεργίνα του Regency Casino, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ελασσόνα- οι παραστάσεις ήτανε sold out.
 Η περιοδεία συνεχίζεται στην κεντρική και νότια Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Ναύπλιο στο θέατρο Τριανόν την Παρασκευή 1 Νοέμβρη στις 9μμ και το Σάββατο με δύο παραστάσεις στις 6.30 και 9μμ.
 Από τις 13 Δεκέμβρη το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτε να φορέσω, θα φιλοξενηθεί  για δύο μήνες, του Loft του θεάτρου Badminton.
Η παράσταση είναι ιδανική για  γυναίκες, αλλά και όχι μόνο καθώς οι άντρες ανακαλύπτουν, μέσω της, καλά κρυμμένα γυναικεία μυστικά.
 Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:
Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα  
 
 

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 1 Νοέμβριος, 2013 - 21:00