Σύσκεψη για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Αργολίδα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Αργολίδα

Οκτώβριος 31, 2013 - 12:57

φωτο EUROKINISSI

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εχθές 30 Οκτωβρίου 2013 στο κτίριο της Π.Ε. Αργολίδας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλου και θέμα την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιπλέον Κυριακές κάθε έτος πέρα των επτά Κυριακών που είναι ήδη νομοθετημένες.

            Στην σύσκεψη παρευρέθησαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελ/σου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Άργους, Ναυπλίου, Κρανιδίου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Άργους και Ναυπλίου και ο Δήμαρχος Ναυπλίου. Επίσης παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς. Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν η διαβούλευση των παραπάνω εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την δυνατότητα που δίνει ο νόμος 4177/2013 για την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιπλέον Κυριακές κάθε έτος.

            Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων εξάχθηκε ομόφωνα η απόφαση για τον περιορισμό του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις ελάχιστες Κυριακές που επιβάλλει ο νόμος, δηλαδή επτά, καθώς κρίθηκε ότι άνοιγμα των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές και την εμπορική κίνηση δεν θα τόνωνε και θα αποτελούσε πλήγμα για τις συνθήκες εργασίας επαγγελματιών και εργαζομένων. Άλλωστε επισημάνθηκε από όλους, ότι τους λόγους της μειωμένης εμπορικής κίνησης οφείλουμε να τους αναζητήσουμε αλλού και όχι στο ωράριο των καταστημάτων.

            Τέλος προβλέφθηκε ότι το υφιστάμενο ωράριο που διέπει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων σε τουριστικές ή παραθαλάσσιες περιοχές προφανώς δεν επηρεάζεται από την απόφαση αυτή καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν έκδηλοι λόγοι που επιβάλλουν ένα διαφορετικό ωράριο.

            Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι σέβεται την απόφαση των παρευρισκομένων φορέων, συντάσσεται μαζί τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προβεί με την υπογραφή του σε μονομερείς ενέργειες αντίθετες με τις βουλές και το συμφέρον τους. Αντιθέτως τόνισε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει μια συνεννόηση με τους Αντιπεριφερειάρχες των όμορων Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας ώστε και οι δικές τους αποφάσεις να εντάσσονται στην ίδια λογική.  

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

       ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ