Δ.Κωστούρος:Παράδειγμα προς αποφυγή η αντιπολιτευτική τακτική της “Νέας Ελπίδας”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ.Κωστούρος:Παράδειγμα προς αποφυγή η αντιπολιτευτική τακτική της “Νέας Ελπίδας”

Οκτώβριος 31, 2013 - 14:39

Μια πόλη με το ειδικό βάρος του Ναυπλίου απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους όσοι καταπιάνονται με το δημόσιο βίο του. Αξίζει να δίνουμε “αγώνα δρόμου” για το ποιος θα προσφέρει περισσότερα, ποιος θα υπηρετήσει τον τόπο με μεγαλύτερη αφοσίωση. Αξίζει να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες και να στενοχωριόμαστε με τις αποτυχίες και όχι το αντίστροφο.

Δυστυχώς, ο κύριος Γραμματικόπουλος έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι αδυνατεί να αντιληφθεί το ρόλο του ως μέλος της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, έχει επιλέξει να εκφράζει το “λόμπι της μιζέριας”, με κινητήριους  μοχλούς του τη λάσπη και το ψέμα. Αποδεικνύοντας ότι, μπροστά στις προσωπικές του φιλοδοξίες, το Ναύπλιο γι' αυτόν έρχεται δεύτερο και... καταϊδρωμένο.

Και επιχειρεί να “βαφτίσει το κρέας ψάρι”, να παρουσιάσει δηλαδή σαν αποτυχία την επιτυχία του Δήμου Ναυπλιέων και της ΔΕΥΑΝ που όχι μόνο κατόρθωσαν την ένταξη στο ΠΕΠ και τη χρηματοδότηση του αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου αλλά και την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του δικτύου στην παραλία της Πλάκας. Μόνο το “λόμπι της μιζέριας” δεν θα χαιρέτιζε ένα έργο για τον τόπο μας ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ...

Και, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εισπράξει μικροπολιτικά οφέλη, επαναλαμβάνει αναμασημένα ψέματα. Όπως είναι γνωστό σε όλους, με ευθύνες που βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο το ΥΠΕΚΑ, τον περασμένο Δεκέμβρη 26 έργα από διαφορετικούς Δήμους της χώρας είχαν απενταχθεί. Το ερώτημα είναι άλλο: Πόσες άραγε δημοτικές αρχές κατόρθωσαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση αλλά και να επεκτείνουν το έργο, όπως έκανε η δημοτική αρχή Κωστούρου;

Με τα τόσο προφανή ψεύδη σας, εκτίθεστε κ. Γραμματικόπουλε. Οφείλουμε λοιπόν, να σας ενημερώσουμε, μιας που η αφοσίωσή σας στην προσωπική σας εικόνα και μόνο δεν σας αφήνει χρόνο να μάθετε πώς γίνονται τα πράγματα, ότι η ένταξη ενός έργου στο ΠΕΠ, σημαίνει και την άμεση έναρξη υλοποίησής του. Δεν πρόκειται για “υποσχέσεις” αλλά για έργο ήδη δρομολογημένο. 

Για ολόκληρη τη χώρα είναι ζητούμενο η αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ώστε επιτέλους να αντικρύσει και πάλι την προοπτική της Ανάπτυξης. Στο Ναύπλιο αυτό δεν είναι ευχή: είναι η πραγματικότητα, ακριβώς γιατί η δημοτική αρχή Κωστούρου είναι πλήρως αφοσιωμένη στην υλοποίηση σημαντικού έργου για τον τόπο μας.

Γι' αυτό ατενίζουμε τη νέα εποχή, γι' αυτό το έργο του λιμανιού προχωρά -οι δημοπρατήσεις του οποίου, σε πείσμα του λόμπι της μιζέριας το οποίο εν τέλει εκθέτει, έχουν ήδη ορισθεί για τις 12 και 19 Νοεμβρίου. Γι' αυτό δεν είναι “εικονική πραγματικότητα” η εγκατάσταση εργολάβου στην ανάπλαση της Σιδηράς Μεραρχίας, ή τα δεκάδες έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί (αποχετεύσεις, αναπλάσεις δρόμων και πάρκων, πλακοστρώσεις και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...)

Η αντιπολιτευτική τακτική της “Νέας Ελπίδας” είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε ότι με την πολιτική της εθελοτυφλίας, της άρνησης και της απαξίωσης δεν έχουμε, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσουμε, σχέση.

Ναύπλιο,

30 Οκτωβρίου 2013