Συνάντηση ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Uwe Corsepius

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Uwe Corsepius

Νοέμβριος 01, 2013 - 08:31

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Uwe Corsepius, ενόψει της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε το Α’ εξάμηνο του 2014.

Οι κ.κ. Μανιάτης και Corsepius, συζήτησαν αναλυτικά και σε βάθος τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τους τρόπους διασφάλισης της βέλτιστης συνεργασίας, με σκοπό την επιτυχή διοργάνωσή της.

Συμφωνήθηκε να εγκαθιδρυθεί ένας δίαυλος διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των αρμοδίων Υπηρεσιών του Συμβουλίου και του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και το Γραφείο Ελληνικής Προεδρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, για την απρόσκοπτη προώθηση όλων των Νομοθετικών κειμένων τα οποία βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και συναπόφαση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του οποίου η θητεία λήγει τον ερχόμενο Μάϊο λόγω Ευρωεκλογών.

Κοινή βούληση των δύο πλευρών, αποτελεί η στενή συνεργασία τόσο σε θέματα ουσίας που αφορούν στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, όσο και σε ζητήματα επικοινωνιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει.