Ανδριανός: ''το Μπούρτζι θα αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο''

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανδριανός: ''το Μπούρτζι θα αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο''

Νοέμβριος 01, 2013 - 11:09

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε χθές το Μπούρτζι με κλιμάκιο της 25η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το οποίο είχε ως επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Δημήτρη Αθανασούλη.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από λίγες μέρες εντάξαμε στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το έργο στερέωσης, αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης του φρουρίου εδώ στο Μπούρτζι, με προϋπολογισμό 2.790.000 Ευρώ.

Το έργο αφορά την πλήρη στερέωση και αποκατάσταση του μνημείου καθώς και την υλοποίηση αναγκαίων υποδομών για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με τη λειτουργία δύο εκθεσιακών χώρων και την επαναλειτουργία αναψυκτηρίου και εστιατορίου. Επίσης προβλέπονται υποδομές προσβασιμότητας από συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Την μελέτη και υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις η Διεύθυνση εκτέλεσης έργων Μουσείων και Πολιτιστικών κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το Μπούρτζι, αυτό το εμβληματικό τοπόσημο του Ναυπλίου, θα αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης φιλοξενώντας ταυτόχρονα πολιτιστικές δράσεις.

Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε ως αναπτυξιακούς μοχλούς τα ανεκτίμητα τεκμήρια Ιστορίας και Πολιτισμού του τόπου μας. Και βεβαίως, επισημαίνω για άλλη μια φορά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα πολιτισμού του τόπου μας».