Υποβάλλεται πρόταση για τηλεδιαχείριση ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Άργους - Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υποβάλλεται πρόταση για τηλεδιαχείριση ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Άργους - Μυκηνών

Νοέμβριος 08, 2013 - 14:27

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών και εισήγηση του αντιδημάρχου κου Πέτρου Μαρλαγκούτσου εγκρίθηκε η υποβολή για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης του ΕΠΠΕΡΑΑ της πρότασης: «Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Άργους – Μυκηνών», συνολικού προϋπολογισμού 738.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης και αφορά στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός συστήματος απομακρυσμένης διαχείρισης του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε δημοτικές οδούς, πλατείες και λοιπούς δημοτικούς χώρους, καθώς και σε δημοτικά κτίρια προκειμένου να επιτευχθεί οικονομία στο ρεύμα της τάξης ακόμη και 40%!

Αναλυτικότερα το έργο περιλαμβάνει:

Ανάπτυξη ενός λογισμικού απομακρυσμένης διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές παρέμβασης του Δήμου, όπου θα αποτυπώνονται μέσω γεωδαιτικών δεδομένων το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ο υπάρχων εξοπλισμός τους (π.χ. στύλοι, λαμπτήρες, pillars κ.α.).
Εγκατάσταση και παραμετροποίηση στις περιοχές παρέμβασης, με ειδικό εξοπλισμό βιομηχανικών αυτοματισμών.

Εγκατάσταση και παραμετροποίηση ασύρματου ή ενσύρματου δικτύου τηλεπικοινωνιών για την παροχή πρόσβασης και λειτουργίας στο λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης.
Αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού που ανήκει στο υφιστάμενο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού του Δήμου (π.χ. pillars, πίνακες ασφαλειών, καλωδιώσεις κ.α.). 
Υπηρεσίες εκπαίδευσης του συστήματος σε διαχειριστές του Δήμου και υπηρεσίες δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης του έργου. 
Τεχνική υποστήριξη – συντήρηση συστήματος σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας.