Συνάντηση ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ David Pearce

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συνάντηση ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ David Pearce

Νοέμβριος 14, 2013 - 21:42

Όλο το φάσμα των θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απασχόλησε την συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, με τον νέο Πρέσβη τον Η.Π.Α στην Αθήνα, David Pearce.

 

Ο κ. Μανιάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού ΠΕΚΑ με τον Αμερικανό Πρέσβη βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα οι πρόσφατες δραστηριότητες της Ελλάδας σε ζητήματα αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, καθώς και υλοποίησης των έργων μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως ο αγωγός “Trans Adriatic Pipeline” (TAP) και ο “East Med Pipeline” που θα διέλθουν από την Ελλάδα και θα συνδέσουν τις Ευρωπαϊκές αγορές με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κασπία και Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα.

 

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας.

 

«Η πολιτική σταθερότητα της χώρας και η επενδυτική ελκυστικότητά της, αποτελούν τους άξονες πάνω στους οποίους κινείται η εθνική πολιτική», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Υπουργός ΠΕΚΑ.

 

Και οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει  η Κυβέρνηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος (hub) για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.