Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάρτιος 22, 2012 - 10:52

Τη σημασία της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξήρε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντάς την βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας, κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ κα Orit Noked, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, παρουσία Αντιδημάρχων και φορέων της περιοχής.

Καλωσορίζοντας την κα Noked, η κα Νικολάκου χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του  Επιμελητηρίου και υπογράμμισε την ποιότητα των Κορινθιακών, αλλά και όλων των Πελοποννησιακών προϊόντων. Η Αντιπεριφερειάρχης στα πλαίσια της συνεργασίας με το Ισραήλ ζήτησε από την Υπουργό Ανάπτυξης κα Orit Noked τη μεταφορά τεχνογνωσίας πάνω στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας, όπως επίσης και του τουρισμού. Το Ισραήλ διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου τεχνολογία και τεχνογνωσία σε εγγειοβελτιωτικές υποδομές άρδευσης, καθώς και επί θεμάτων που άπτονται της διεθνούς αγοράς αγροτικών προϊόντων. Η λειτουργία δε του δημοπρατηρίου που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε η κα Νικολάκου, θα συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς διακίνησης των αγροτικών προϊόντων υπέρ των παραγωγών και του καταναλωτή.
Η Υπουργός Ανάπτυξης του Ισραήλ κα Noked αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί προορισμό σημαντικό για Ισραηλινούς επενδυτές και ζήτησε να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί διμερής συνεργασία. 
Σε συνέχεια της πρώτης αυτής επαφής το προσεχές χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί το Ισραήλ αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια και Κορίνθιους επιχειρηματίες και το φθινόπωρο θα επισκεφθούν την Κορινθία Ισραηλινοί επιχειρηματίες.