Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2014 και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Άργους Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2014 και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Άργους Μυκηνών

Νοέμβριος 18, 2013 - 15:26

φωτογραφία EUROKINISSI Βασίλης Παπαδόπουλος (αρχείο)

Ψηφίστηκε σε δύο ειδικές συνεδριάσεις ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Άργους Μυκηνών, μετά τις εισηγήσεις του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Τάγκαλη και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κρίγγου, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις δραματικές περικοπές από τις κρατικές επιχορηγήσεις κατά περίπου 60%. Ο προυπολογισμός του επομένου έτους ψηφίστηκε εμπρόθεσμα προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να είναι λειτουργικός από 1/1/2014 και να αποφευχθούν τα φαινόμενα της γνωστής αδυναμίας εκτελέσεως οποιουδήποτε έργου λόγω έλλειψης προϋπολογισμού.

Όσον αφορά  το τεχνικό πρόγραμμα, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης, ο δήμος  λαμβάνει από το κράτος για 4 χρόνια όσα χρήματα έπαιρναν οι πρώην δήμοι για 1 χρόνο. Η σύγκριση με τους αριθμούς του παρελθόντος έιναι συντριπτική.

Παρά ταύτα ο προυπολογισμός του επομένου έτους ισοσκελίστηκε στα 26,93 εκατομμύρια  λαμβάνοντας μέριμνα για επενδύσεις 8,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος μετά την αποχώρηση συμβούλων της αντιπολίτευσης σημείωσε:

«Οι συνεχείς επιτυχίες της παρούσας δημοτικής αρχής, εν μέσω δύσκολων καιρών, δεν αρέσουν σε κάποιους. Σε αυτούς που δεν επιθυμούν να γίνει τίποτα. Μου λένε πως κανένας δημοτικός δεν επιθυμεί να γίνονται λιγότερα έργα αλλά ξεχνάνε πως δεν έχουμε στη διάθεσή μας τα πολλαπλάσια χρήματα που είχαν εκείνοι, γιατί πλην της κας Μπαβελή όλοι οι υπόλοιποι διοίκησαν το δήμο σε άλλες καλύτερες εποχές. Και παρόλο που έρχονταν όλα αυτά τα χρήματα από το κράτος, τα έργα τους είναι αυτά που βλέπει ο κόσμος σήμερα. Μέμφονται και κατηγορούν εμάς γιατί (λαϊκά) δεν φαλιρίσαμε το δήμο και γιατί δεν πήραμε δάνεια. Που έπαιρναν σωρηδόν δάνεια αλλά δεν αντέχουν στο διάλογο και για αυτό αποχωρούν.

Τις φράσεις «ρουφιάνοι και κουκουλοφόροι» τις επαναλαμβάνω για ορισμένους, αυτούς που χαιρέκακα καταγγέλλουν το κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου & το κτίριο του Τσίλερ και ξεχωριστά για αυτούς που πήγαιναν στην Αθήνα και αντιδρούσαν στο να έρθει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος. Τι να πρωτοθυμήσω, τις φράσεις «φούσκα» και  «βόμβα μεγατόνων» για την Σχολή ;

Αυτές είναι οι προφάσεις για να μην γίνει τίποτα. Και ευτυχώς που και στην αντιπολίτευση η μειοψηφία της ακολουθεί αυτή την παρελκυστική τακτική. Υπάρχουν πολλοί, οι περισσότεροι, οι οποίοι είναι αδαμάντινοι χαρακτήρες.  Και όταν έρθει η ώρα θα δώσω στην δημοσιότητα τις καταγγελίες για να μάθουν όλοι και για να μην ισοπεδώνονται συνειδήσεις.»

 Άργος, 18/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ