Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2014 (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2014 (video)

Νοέμβριος 19, 2013 - 15:12

Νικολάκου:  Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, ο προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και διαχειριστικός.

Υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χθες το βράδυ, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2014 και όπως αναφέρει ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης η Περιφέρεια έχει αξιοποιήσει όλα όσα ανέλαβε. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού είναι ότι  κατάφερε να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις των προηγούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων σε συνδυασμό με την κατά 67% μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Η Αντιπεριφερειαχης κ. Νικολάκου τόνισε ότι έγινε μεγάλο νοικοκύρεμα στον προϋπολογισμό και μίλησε για την μείωση των λειτουργικών εξόδων στο σύνολο της περιφέρειας αλλά και της κάθε περιφερικής ενότητας ξεχωριστά  με ότι δυσκολίες συνεπάγετε αυτό. Από το 2012 οι ΚΑΠ επενδύσεων είναι μηδενικοί και έτσι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν τους υπολόγισε καθόλου για το 2013. Επίσης για το οικονομικό έτος 2013 η περιφέρεια Πελοποννήσου  έχει εντάξει και χρηματοδοτεί έργα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από το εθνικό σκέλος συνολικού προϋπολογισμού 105.000.000 ευρώ. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος τόνισε  χαρακτηριστικά ότι είχαν οραματιστεί για μια αυτοτελή αυτοδιοίκηση η οποία θα μπορούσε να έχει την δική της αυτοδυναμία, την πολιτική της αυτοτέλεια  και τις δικές τις οικονομικές δυνατότητες,  όπως επιτάσσουν οι θεσμοί και το σύνταγμα για να μπορέσει να είναι ένας πολύ δυνατός θεσμός για τη γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής Περιφέρειας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο σύμβουλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Νίκος Πατσαρίνος  υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης  Σαμαράς και ο Ε. Βενιζέλος  απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είπαν « θα βάλετε το κεφάλι κάτω και θα συνεχίσετε να δουλεύετε το 2015 - 2016 με ελλείμματα» και συνέχισε είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να επανατοποθετηθούμε και να έχουμε άλλη ρότα, πρέπει να αντιδράσουμε για αυτά τα ζητήματα γιατί αλλιώς  ποιος θα αντιδράσει.

7wU-iDysVrg