Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος : Τολμώ να προτείνω την απόσυρση της "εξέδρας των επισήμων"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος : Τολμώ να προτείνω την απόσυρση της "εξέδρας των επισήμων"

Μάρτιος 22, 2012 - 12:59

Ακόμα και την απόσυρση της λεγόμενης "εξέδρας των επισήμων" που προκαλεί ως σύμβολο εξουσίας τολμά να προτείνει για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων όπως λέει στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
Μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμά του
Για την ελευθερία τού νεοέλληνα, συνεπώς, το καμπανάκι του κινδύνου ξαναχτυπά.
Πολλοί έχουν ευθύνη για τη σημερινή δυσοίωνη κατάσταση.
Στη συνείδηση του απλού πάσχοντα Έλληνα την κορυφαία ευθύνη την έχουν, δικαιολογημένα ως έναν βαθμό, οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας, προς τους οποίους εκφράζουν ευκαίρως – ακαίρως την αγανάκτησή τους.
Μάλιστα κάποιοι επιλέγουν άκομψους τρόπους και σε άκαιρες περιστάσεις να διαμαρτυρηθούν, όπως είναι οι φραστικές και όχι μόνο επιθέσεις κατά των «επισήμων» στις εθνικές επετείους. Η εθνική επέτειος, όμως, λαμβάνει χώρα, όπως έχω σημειώσει, για να θυμηθούμε την ανεπανάληπτη και προνομιακή μας κληρονομιά.
Επομένως, κάθε αντίδραση θυμού, εμπάθειας, αγανάκτησης, περιφρόνησης, δεν έχει σχέση με τα συναισθήματα εκείνα που πρέπει να αναβλύζουν τέτοιες στιγμές μέσα από την ψυχή μας και ακόμη δίδει την αφορμή σε ορισμένους «εκσυγχρονιστές» να επιχειρηματολογούν υπέρ της κατάργησης τέτοιων εορτασμών.
Μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα, εν όψει της επερχόμενης επετείου, και για να αποφευχθούν ακρότητες, στις οποίες ενδεχομένως εμπλακούν και παιδιά, που καμία ευθύνη δε φέρουν για τις ανομίες και τα σφάλματα των μεγάλων, τολμώ να προτείνω την απόσυρση της λεγόμενης «εξέδρας των επισήμων», που προκαλεί ως σύμβολο εξουσίας.
Ολόκληρο το μήνυμα του κ. Ευσταθίου στo www. lakoniaportal.gr