Συμμετοχή Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στις Εργασίες του “Atlantic Council” στην Κωνσταντινούπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμμετοχή Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στις Εργασίες του “Atlantic Council” στην Κωνσταντινούπολη

Νοέμβριος 21, 2013 - 12:39

φωτογραφία eurokinissi-Γιώργος Κονταρίνης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, όπου θα εκπροσωπήσει σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στις διήμερες εργασίες του Διεθνούς Ενεργειακού και Οικονομικού Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία, που διοργανώνει το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council).

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας (Secretary of Energy) των Η.Π.Α, Ernest Moniz, ενώ έχουν προγραμματιστεί - μεταξύ άλλων - συναντήσεις του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κοινοπραξίας του αγωγού TAP, Kjetil Tungland, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της πετρελαϊκής εταιρίας BP, Al Cook.

Την έναρξη των Εργασιών της Διάσκεψης του Ατλαντικού Συμβουλίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Abdullah Gül, ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι Κυβερνήσεων χωρών με σημαντικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής, αντιπροσωπείες διεθνών οργανισμών, επιστήμονες, αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής και διαμετακόμισης Υδρογονανθράκων. 

 

Κατά τις εργασίες του Φόρουμ θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων:

Η δημιουργία του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου – Η σημασία του για την Ευρώπη και την Ευρασία.
Η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι διασυνδέσεις ροών αερίου και η Ενεργειακή Ασφάλεια της Ευρασίας.
Η Ενεργειακή Απόδοση και οι έξυπνες στρατηγικές Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Οι οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις και στρατηγικές στον χώρο της Ενέργειας.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στην τοποθέτησή του θα αναφερθεί τόσο στον ιδιαίτερο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας αναφορικά με τις ενεργειακές διασυνδέσεις στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και τα δρομολογούμενα έργα, καθώς και στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλει η χώρα μας προκειμένου να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στις σημαντικές εθνικές πρωτοβουλίες σε ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα των κτιρίων ως έναν τομέα που μπορεί να αποτελέσει βασική πηγή παραγωγής πλούτου και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.