Απροετοίμαστοι σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απροετοίμαστοι σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία.

Δεκέμβριος 03, 2013 - 12:08

Για άλλη μια φορά ο δήμος ήταν απροετοίμαστος.

     Για άλλη μια φορά ο δήμος Άργους - Μυκηνών βρέθηκε απροετοίμαστος στην προαναγγελθείσα χθεσινή κακοκαιρία. Η ανυπαρξία ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση ανάλογων φαινομένων οφείλει να προβληματίσει τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής,  οι οποίοι ακόμα και όταν το νερό είχε καλύψει κεντρικούς δρόμους της πόλης του Άργους δεν είχαν κινητοποιηθεί. Η  Ν. Κίος λίγο έλειψε να πνιγεί, αφού οι υπεύθυνοι εδώ και μήνες κωφεύουν στις εκκλήσεις μας για τον καθαρισμό της  κοίτης του ποταμού Ίναχου. 
     Είναι τέτοια η ανικανότητά τους που δεν  είχαν κάνει ούτε τα αυτονόητα, δηλαδή το να θέσουν σε επιφυλακή βασικές υπηρεσίες του δήμου, εργατικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας των πολιτών, αφήνοντας εκτεθειμένους πολίτες και περιουσίες. Ο Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει τις παραιτήσεις των υπεύθυνων αντιδημάρχων  για την χθεσινή κατάσταση.
Κατά τα άλλα είναι προφανές οτι η πόλη και ο δήμος χρειάζονται περισσότερο  επιπλέον έργα υποδομής που θα τον θωρακίσουν σε αντίστοιχες δύσκολες καταστάσεις και λιγότερο έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού που προωθεί η Δημοτική Αρχή.

Γιώργος Αναγνώστου
επικ. αξιωματικής αντιπολίτευσης