«Επίθεση» σε Καμπόσο και Σκαντζό από τον Γόντικα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Επίθεση» σε Καμπόσο και Σκαντζό από τον Γόντικα (video)

Δεκέμβριος 05, 2013 - 16:11

Ο κος Γόντικας, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, μίλησε για τα πρόσφατα προβλήματα που σημειώθηκαν στα δημοτικά διαμερίσματα της Πελοποννήσου εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών, ασκώντας δριμύ κατηγορώ σε περιφέρεια και δήμους για τη οργάνωση αποφυγής των προβλημάτων των πολιτών.

Τόνισε ότι ενώ διατίθενται πολλά χρήματα για κατασκευές «βιτρίνας» και τουρισμού υψηλών βαλαντίων αλλά και για «τάισμα», μικρών και μεγαλύτερων ΜΜΕ, δε διατίθεται ούτε δεκάρα, όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε για αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά αλλά και αντιπυρικά σύγχρονα τεχνικά μέσα προστασίας.

Εγκληματικές ευθύνες, χαρακτηρίζει τις ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δημάρχων, χωρίς να αμφισβητεί ότι τώρα έτρεξαν να βοηθήσουν, αλλά τονίζοντας ότι ήδη έπρεπε να έχουν προνοήσει για να προλάβουν επιζήμιες καταστάσεις.

Στο ερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας, τόνισε ότι θα θέσει επερώτηση στον Πέτρο Τατούλη, σχετικά με συγκεκριμένα σχέδια και προτάσεις για ανακούφιση στους πληγέντες αλλά και συγκεκριμένα τι ποσά θα διατεθούν απ’ τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Προκλητική ήταν για τον κο Γόντικα η στάση Τατούλη, σε πρόσφατη συνάντηση με τους υπουργούς όπου υπερηφανεύτηκε για τον τρόπο δράσης και αντιμετώπισης προβλημάτων, ενώ τόνισε ότι με τα ίδια μέσα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις.

Σε ό, τι αφορά τον κο Σκαντζό, δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάμε για σκοινί», θέλοντας να δείξει την προκλητική στάση του κου Σκαντζού, όπου ζητούσε «πανωπροίκια», όπως ανέφερε ο επικεφαλής Λαϊκής συσπείρωσης αλλά και οικονομική ενίσχυση, για την ανάληψη του έργου κατασκευής στο λιμάνι του Άστρους, την ίδια στιγμή που ο κόσμος της Κυνουρίας υπέφερε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καυστικός όμως απέναντι και στη δημοτική αρχή του Άργους, όπου σε στιγμές ανυπόφορες για τους εκεί πολίτες λόγω πλημμυρικών φαινομένων, συζητούσαν θέματα ανάπλασης της πλατείας και του κέντρου του Άργους.

Κλιμάκια του ΚΚΕ επισκέφθηκαν περιοχές που υπέστησαν σοβαρές ζημιές και στην Κορινθία και στην Αργολίδα και βρέθηκαν κοντά στους πληγέντες.

Τέλος, ο κος Γόντικας καλεί τα ταξικά συνδικάτα των εργαζομένων να μη μείνουν στα λόγια αλλά να διεκδικήσουν με αγώνες τα δίκαια αιτήματά τους, αναζητώντας και διεκδικώντας πόρους.

hp8Ff5JVWMQ