Εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Δεκέμβριος 06, 2013 - 10:13

φωτο EUROKINISSI

Ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014, οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας θα ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας.

Οι πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του τόπου διαμονής τους.

Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι πολίτες της Ένωσης οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο του τόπου διαμονής τους, προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση - δήλωση εγγραφής.

Στην περίπτωση, που οι ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και πληροφορίες οι ανωτέρω εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στους Δήμους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη                           Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

2. Δήμους Νομού

3. Κ.Ε.Π. Νομού

 

                               Αναστάσιος Χειβιδόπουλος