"Τα Βυθούγεννα " στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

"Τα Βυθούγεννα " στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους

Δεκέμβριος 10, 2013 - 14:52

«Τα Βυθούγεννα» 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

6.00 το απόγευμα στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη 

Η Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΚΕΔΑΜ, συνεχίζει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς της φίλους. 

            Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.00 το απόγευμα, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα παρουσιαστεί το νέο παιδικό βιβλίο του Γιώργου Λεμπέση «Τα Βυθούγεννα» της γνωστής σειράς βιβλίων ¨Ψαρόσουπα¨, με πρωταγωνιστή τον Βρασίδα … τον αχινό … !!!

«Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια περίπου, οι στεριανοί είχαν ανάγκη όσο ποτέ από μια σφιχτή και μοναδική αγκαλιά. Τότε ήταν που γεννήθηκε ο Χριστός και τους έμαθε τον τρόπο. Τους μίλησε για την αγάπη και για το πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις τον διπλανό σου χαρούμενο, πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι και να νοιάζεσαι για τους άλλους και το πόσο ευλογημένο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου. Κατάφερε να κάνει όλον τον κόσμο όμορφο και φωτεινό μόνο με μια αγκαλιά. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα κι αυτό οι στεριανοί το γιορτάζουν κάθε χρόνο», είπε το τέρας το οποίο για πρώτη φορά μιλούσε τόσο πολύ.

Μυστήριο τα Χριστούγεννα, μυστήρια κι αυτή η ιστορία. Μα πώς μπορεί να απαγορεύτηκαν οι γιορτές στη στεριά; Και με ποιο τρόπο θα βρει ο Βρασίδας ο αχινός τη μαγεμένη λύση; Μια απολαυστική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, γεμάτη μπουρμπουλήθρες!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης, σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Μουσική Βιομηχανία, καθώς και Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων.

Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας. Από το 2003 έως το 2011 εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 παραγωγές, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ορόσημο στην καριέρα του αποτέλεσε η δημιουργία του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα (Town for Kids, 2008 & 2009).

Το 2010, ένα ακυκλοφόρητο διήγημά του, με τίτλο 4 ΣΕΛΙΔΕΣ, απέσπασε το βραβείο πρωτότυπης ιστορίας και κοινού στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιών που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο.

To Μάιο του 2011 δημιούργησε τη δική του εταιρεία εκτέλεσης παραγωγών, την Gold Producta Handling. Το μυθιστόρημα ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ανέβηκε στο θέατρο για τρεις συνεχείς χρονιές σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης η εικονογραφημένη εκδοχή του με τίτλο ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΑ, τα ΒΥΘΟΥΓΕΝΝΑ,  καθώς και το Θ’ ΑΥΓΟ, ενώ ετοιμάζεται το ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ 2: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΤΑΠΑ» και ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ.

 

Σας περιμένουμε στη νέα αξέχαστη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Βρασίδα … του αχινού …!!!

                                      

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

                                                                                                                                                                                        

                                                                                              Με εκτίμηση

 

                                                      Ο Υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης

 

                                                                    Δελής Νίκος

   

Ημερομηνία: 
Κυριακή, 15 Δεκέμβριος, 2013 - 18:00