Η διαχείριση στερεών αποβλήτων στη συνεδρίαση ΠΕΔ Πελοποννήσου (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η διαχείριση στερεών αποβλήτων στη συνεδρίαση ΠΕΔ Πελοποννήσου (video)

Δεκέμβριος 18, 2013 - 20:10

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Τρίπολη όπου τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είχαν να κάνουν με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της Π.Ε.Δ στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα τα όποια κλήθηκε να συζητήσει το Δ.Σ της Π.Ε.Δ είχαν να κάνουν με την οργάνωση και την ψήφιση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας και τη λειτουργία της Περιφερειακής ένωσης καθώς και τον κανονισμό λειτουργιάς της, όπου αυτά είναι ζητήματα που συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια του προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελ/σου κ.Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου θα κανονισθεί μια συνάντηση μεταξύ των μελών του ΦΟΔΣΑ και της εταιρίας ΤΕΡΝΑ η οποία έχει αναλάβει το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στης Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ενημερωθούν γιατί είναι τελείως ανενημέρωτοι με αποτέλεσμα να μη μπορούν δώσουν απαντήσεις ερωτώμενοι για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα της Περιφέρειας.

Επίσης τέθηκαν και Διοικητικά θέματα όπως η δωρεάν παραχώρηση κινητών πραγμάτων της ΠΕΔ Πελοποννήσου στον ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην συνέχεια προχώρησαν και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού και στην αποδοχή του ποσού των 1.180,00 ευρώ από την εκποίηση κινητών πραγμάτων της πρώην ΤΕΔΚ Κορινθίας και στην έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της ΠΕΔ Πελ/σου για το οικονομικό έτος 2013.

Τέλος ο κ.Νίκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορούν να πάνε σε εκλογές αν πρώτα δεν λυθεί το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων το οποίο θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα και γι’ αυτό και πρέπει να στηρίξουμε τον διαγωνισμό είπε χαρακτηριστικά για να μην χαθεί μια ευκαιρία και αυτό θα γίνει  αναζητώντας τη διαφάνεια όπου είναι αναγκαία και κάνοντας τις τροποποιήσεις και τις ρυθμίσεις αυτές όπου θα κάνουν την πρόταση αποδέχτη.

Έφη Καστραντά

RCZbah8rnDc