ΦΟΔΣΑ: Στα 0,40 ευρώ η χρέωση ανά κάτοικο για τον φορέα (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΦΟΔΣΑ: Στα 0,40 ευρώ η χρέωση ανά κάτοικο για τον φορέα (video)

Ιανουάριος 08, 2014 - 19:12

Ο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου το απόγευμα. Μιας και ο ΦΟΔΣΑ είναι νεοσύστατος φορέας τα θέματα είχαν να κάνουν με τα οικονομικά και τη λειτουργία του φορέα, όπως την έγκριση ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων συγχωνευθέντων Συνδυασμών  και επιχειρήσεων ΦΟΔΣΑ , τον καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής και επιβαλλόμενων εισφορών έτους 2014 και την έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2014.

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης σε συνέντευξη του μίλησε για τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν και τα οποία θα καθορίσουν μιας στοιχειώδη τιμολογιακή πολιτική ώστε να μπορεί να καταβάλει ο φορέας τη μισθοδοσία στο προσωπικό και να λειτουργεί ορθά ο ΦΟΔΣΑ. Στην συνέχεια της σύσκεψης ακλούθησε μια μελέτη στην οποία φαίνονται οι τελικές εισφορές κατοίκων. Η εισφορά υπολογίζεται στα 0,40 ευρώ ανά κάτοικο το έτος. Με το ποσό αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες και τα λειτουργικά έξοδα του ΦΟΔΣΑ. Ο κ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι θα υπάρξει διαφορετική εισφορά για άλλες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου όπως η Λακωνία και το Ξυλόκαστρο.

Ο κ. Νίκας είπε χαρακτηριστικά ότι τον προβληματίζει ότι ο ΦΟΔΣΑ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί ως ένας σύνδεσμος που θα δίνει κατευθύνσεις. Ο κάθε Δήμος κατά περίπτωση πρέπει να εξουσιοδοτηθεί από τον ΦΟΔΣΑ να κάνει διαχείριση των απορριμμάτων και να πληρώνει τις οφειλές του τόνισε ο κ. Νίκας.
Ο φορέας για να λειτουργήσει χρειάζεται 231.000 ευρώ για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων και του δανεικού υπαλλήλου από την ΠΕΔ. Όλο το Δ.Σ αποφάσισε ότι πρέπει να περιοριστούν τα έξοδα και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Κ. Νίκας προτείνει να ξενοικιαστούν τα γραφεία και οι υπάλληλοι του ΦΟΔΣΑ να φιλοξενηθούν στα γραφεία των Δήμων.

bQjZoz9EH58