Ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Ιερής Μητροπόλεως Αργολίδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Ιερής Μητροπόλεως Αργολίδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα

Ιανουάριος 17, 2012 - 11:16

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Ιερής Μητροπόλεως Αργολίδας , παρουσία του Μητροπολίτη Αργολίδας κκ. Ιακώβου καθώς και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου , ο οποίος  ευλόγησε και την πίτα του ραδιοφώνου.

Ο διευθυντής του σταθμού κ. Γεώργιος Καζάς ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας , κι ιδιαιτέρως τους υπαλλήλους και συνεργάτες παραγωγούς του σταθμού. Επίσης τόνισε την σπουδαιότητα  του ραδιοφώνου  μιας και μέσο  του διαδικτύου ακούγεται σε κάθε γωνιά του κόσμου .

Από την μεριά του ο Μητροπολίτης Αργολίδας ευχαρίστησε τον διευθυντή του σταθμού για το μεγάλο έργο που επιτελούν και αναφέρθηκε στην ιστορία της βασιλόπιτας καθώς και τον βίο και το έργο του Μεγάλου Βασιλείου.

Την όλη εκδήλωση χαιρέτησε ο εκπρόσωπος των φίλων του Ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Αργολίδας  κ. Γ. Μαστής.

Να σημειωθεί πως μουσικά κάλυψε την κοπή της βασιλόπιτας  τμήμα της χορωδίας Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι  μαζί με ιεροψάλτες της μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Κ.  Ρούτουλα.

Ο Ρ/Σ της Ι.Μ.Αργολίδος άρχισε να λειτουργεί πειραματικά το 1991. Αρχικά αναμετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πειραϊκής Εκκλησίας, λειτουργώντας
μόνο για 4 ώρες ημερησίως.

Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η σύνδεση με τους Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου αρχικώς
και κατόπιν του Άργους για την μετάδοση των ιερών ακολουθιών . Το 1992 ο Ρ/Σ οργανώνεται καλύτερα με Δ/ντή τον κ.Δημ.Μπονταϊτη. Το 1995 ορίζεται νέο Δ/Σ με Δ/ντή τον τότε Ιεροδιάκονο και νυν Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ Καλλίνικο Κορομπόκη. Από το 1996 έως και το 2001 Διευθυντής του διετέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης τ. Προϊστ. Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους Με την υπ αριθ.43/1-7-2003 του ΕΣΡ εκδίδεται βεβαίωση νομίμου λειτουργίας. Το 2001 ορίζεται Δ/ντής ο κ.Γεώργιος Καζάς ( ο οποίος και παραμένει ως σήμερα)
κΤο 2004 αγοράζεται καινούριος πομπός και μετεγκαταστάθηκε το κέντρο εκπομπών από την Αγ.Μαρίνα (κάστρο Άργους) στον Προφήτη Ηλία Κεφαλαρίου . Από το 2005 ο Ρ/Σ εξελίσσεται σε ψηφιακό και το πρόγραμμά του συμπληρώνουν επιλεγμένες εκπομπές των Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας,
εκπέμποντας πλέον καθ όλο το 24 ωρο . Το 2010 εγκρίνεται η άδεια της κεραιοδιάταξης του Ρ/Σ και ουσιαστικά χορηγείται  κανονική πλέον άδεια λήψεως και εκπομπής του . Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο σταθμός, μετά από επίπονη προσπάθεια, αποκτά την επίσημη άδεια λειτουργίας του με την υπ. αριθμ.  554/3 /22-2-2010 απόφαση του Ε.Ε.Τ.Τ.