Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ. καλεί τους εμπόρους να υπερασπίσουν την Κυριακή Αργία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ. καλεί τους εμπόρους να υπερασπίσουν την Κυριακή Αργία

Ιανουάριος 24, 2014 - 12:11

Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ. καλεί τους μικρούς εμπόρους και τους Εμπορικούς Συλλόγους Άργους και Ναυπλίου, να υπερασπίσουν τη Κυριακή Αργία.

Πίσω από τα ευχολόγια για μεγαλύτερους τζίρους τις Κυριακές, κρύβεται η πίεση των μονοπωλίων για τον εκτοπισμό των μικροεμπόρων αλλά και η γενικότερη προώθηση της πλήρους διάλυσης κάθε ίχνους εργασιακών σχέσεων που έχουν απομείνει. Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει στο πιο γρήγορο κλείσιμο των μικρών μαγαζιών στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες μικρούς εμπόρους, αλλά και εργαζόμενους.

Όσοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι ανοίξουν τα μαγαζιά τους θα δουν το κόστος λειτουργίας τους να αυξάνεται, τα μαγαζιά τους άδεια μιας και οι «καταναλωτές» θα κατευθυνθούν κυρίως στα πολυκαταστήματα που έχουν περισσότερες δυνατότητες συνδυάζοντας μια σειρά από άλλες παροχές.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα χειροτερέψει συνολικά τη ζωή όλων, ακόμα περισσότερο τα νέα ζευγάρια και τις μητέρες.

Μας οδηγούν όλους να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, χωρίς ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι ή από αμέλεια ή επίτηδες, παίζουν το παιχνίδι της Κυβέρνησης. Πρέπει να καταλάβουν και να διαδώσουν και στα μέλη τους, πως λουκέτα φέρνει η καπιταλιστική κρίση και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, προς όφελος των μονοπωλίων και όχι ο χρόνος που δήθεν δεν έχουν οι εργαζόμενοι για να ψωνίσουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία, έστω και δοκιμαστικά.
Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί, καμιά Κυριακή γιατί αυτό θέλουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο.
Ανθρώπινα ωράρια για όλους.

Την Κυριακή τη θέλουμε για εμάς και τις οικογένειές μας.
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Εξαήμερη και 48ωρη βδομαδιάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τρία απογεύματα κλειστά.

Η ΠΑ.Σ.ΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τους Συλλόγους ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τα καταστήματα στο κλείσιμο τους. Στο  κοινό αγώνα εργαζομένων, Αγροτών και Μικρομεσαίων βρίσκεται η λύση.

Μέσα από τα Σωματεία , για να μην είναι κανένας μόνος του στην κρίση.

Πανελλαδική  Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση

Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων

Γραμματεία Αργολίδας