Μετά από 35 χρόνια απόκτησε το δικό του ασθενοφόρο το Νοσοκομείο Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μετά από 35 χρόνια απόκτησε το δικό του ασθενοφόρο το Νοσοκομείο Άργους

Ιανουάριος 12, 2012 - 16:14

φωτογραφία :eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΑΡΓΟΣ- Μετά από 35χρόνια απόκτησε το δικό του ασθενοφόρο το Νοσοκομείο Aργους το οποίο δώρισε η ΔΕΣΦΑ ,στη παραλαβή,σήμερα το μεσημέρι, παρών ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ  Γιάννης  Μανιάτης ,ο οποίος επισκέφθηκε τα έργα σε νεοανεγειρόμενη πτέρυγα και την νεοσύστατη παιδιατριακή κλινική μετά την ενοποίηση των δύο νοσοκομείων Άργους-Ναυπλίου.Αναφορικά με την επισκεψηο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ξεκίνημα της λειτουργίας της ενιαίας Παιδιατρικής Κλινικής Αργολίδος στο Νοσοκομείο του Άργους, αποτελεί για όλους εμάς που παλέψαμε για την ενοποίηση των δυνάμεων των δύο Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, την πιο θετική είδηση στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Μετά από 12 σχεδόν χρόνια απραξίας αρχίζει να λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική στο Άργος με πέντε (5) παιδιάτρους και έξι (6) έμπειρες νοσηλεύτριες, γεγονός που επιτρέπει την καθημερινή λειτουργία και εφημερία της Κλινικής και ασφαλώς τον μηδενισμό των περιττών διακομιδών των παιδιών της Αργολίδας στα Νοσοκομεία της Αθήνας, της Κορίνθου ή της Τρίπολης. Με ελάχιστο κόστος αλλά με πολύ μεράκι και ανιδιοτελή προσφορά από την πλευρά των γιατρών και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο μεγάλο και ουσιαστικό βήμα στην ενοποίηση των Κλινικών Άργους και Ναυπλίου με σύνθεση δυνάμεων και όχι με ανούσιους τοπικισμούς.
Ήδη, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επίσης η κοινή λειτουργία Μαιευτικής Κλινικής, γεγονός που επίσης θα προσφέρει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην Αργολίδα.
Σε πολύ καλό στάδιο υλοποίησης επίσης βρίσκεται η κατασκευή της Ψυχιατρικής Μονάδας, προϋπολογισμού άνω των 3,5 εκατ.€ με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης τον Ιούνιο 2012. Η ήδη υλοποιημένη πρόσληψη του απαιτούμενου νοσηλευτικού προσωπικού και η προώθηση πρόσληψης των αναγκαίων ιατρών, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στο 2012 θα καταφέρουμε να λειτουργήσει το τμήμα αυτό στο Νοσοκομείο Άργους. Θέλω με ιδιαίτερη έμφαση να σημειώσω ότι ο τρόπος που μια κοινωνία νοσηλεύει ψυχιατρικά ασθενείς είναι ένας κορυφαίος δείκτης πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι ψυχικά ασθενείς συνάνθρωποί μας είναι οι πιο ανυπεράσπιστοι ασθενείς, γεγονός που επιβάλλει σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία πολύ πιο αυξημένη φροντίδα και παροχή ιατρικών και θεραπευτικών υπηρεσιών.
Σημαντικό τέλος είναι ότι υλοποιήθηκε από την πλευρά της Εταιρείας Φυσικού Αερίου (Δ.Ε.Σ.Φ.Α.) η δέσμευσή της προς την κοινωνία του Άργους και ευρύτερα προς όλους τους κατοίκους της Αργολίδας, για την παροχή ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, το οποίο θα βοηθήσει αποφασιστικά στην ταχύτερη και ποιοτικά βελτιωμένη μεταφορά τραυματιών και άλλων ασθενών. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τη Διοίκηση του Δ.Ε.Σ.Φ.Α., διότι η προσφορά του συγκεκριμένου ασθενοφόρου συνιστά μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση σημαντικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και μια σπουδαία ένδειξη συμπαράστασης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μακάρι όλες οι κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες να είχαν ανάλογη συμπεριφορά.».ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ