Οι απελπισμένοι αγρότες της Πελοποννήσου βγήκαν στους δρόμους (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι απελπισμένοι αγρότες της Πελοποννήσου βγήκαν στους δρόμους (photos&video)

Ιανουάριος 31, 2014 - 18:32

Στα διόδια της Νεστάνης συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από όλη σχεδόν την Πελοπόννησο, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, έναντι στη δυσβάσταχτη φολορογία, που το μνημονιακό καθεστώς τους επιβάλλει.

Οι Καλογερόπουλος Χαράλαμπος-αγρότης Μεσσηνίας, Λυριωτάκης Γιάννης- πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Ασωπού, Βελησάρης Δημήτριος, Νίκος Κωλέττης-αγρότες από τα Δολιανά Αρκαδίας, καθώς και Χασάπογλου Νίκος-αγρότης από Λακωνία, μίλησαν για όσα τους μαστίζουν εξαιτίας των νέων φορολογικών μέτρων, τα οποία όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν οδεύουν κατευθείαν σε σχέδιο ξεκληρίσματος του μικρομεσαίου αγρότη.

Με αυτήν την ακτιβιστική κίνηση, δημιούργησαν ένα μπλόκο συσπείρωσης κάνοντας γνωστό στους οδηγούς των οχημάτων τα αιτήματά τους, γιατί όπως δήλωσαν πλέον ο μόνος τρόπος ανατροπής της μνημονιακής τάξης πραγμάτων είναι ο αγώνας αυτός, ο οποίος γίνεται στους δρόμους και μόνο. Εξαθλιωμένοι, απελπισμένοι και απογοητευμένοι δηλώνουν, ενώ κάνουν λόγο ότι αν συνεχιστεί αυτό λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν σκέφτονται ακόμη και τη μετανάστευση, κάτι το οποίο απεύχονται γιατί αγαπάνε τον τόπο και τα χωριά τους, τα οποία βασίζονται κυρίως στο κόσμο της αγροτιάς. Δεν υπάρχει μέλλον δηλώνουν εμφανώς και βαθύτατα δυσαρεστημένοι από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι, για τους νέους του τόπου που αγαπούν το αγροτικό κόσμο και θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό.

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσαν άπαντες για τους πολιτικούς, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για κανένα απ’ τα αιτήματά τους, αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Η πολιτική αυτή της εξαθλίωσης έχει να κάνει και με τον «σκουριασμένο» συνδικαλισμό των «Αγροτοπατέρων», κάτι με το οποίο διαφωνούν και τονίζουν ότι πεδίο μάχης πλέον προς διεκδίκηση δικαιωμάτων είναι ο δρόμος και η πάλη τους.

Σε μεγάλο τσιφλίκι βλεπουν να μετατρέπεται όλη η Πελοπόννησος όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν αφού δε βλέπουν να ξεφεύγουν απ’ τον βραχνά του ΦΠΑ, των εξόδων, του χρέους και της παντελούς αδιαφορίας του κράτους.

Πολιτικά πρόσωπα, βρέθηκαν δίπλα στον κόσμο της αγροτιάς προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Συγκεκριμένα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, κος Ζαχαριάς της Αρκαδίας, κος Πετράκος της Μεσσηνίας και κος Κοδέλας της Αργολίδας,  έδωσα το παρών, συμπαραστεκόμενοι στην εξαθλιωμένη αγροτιά, μιλώντας για εξοντωτικά φορολογικά μέτρα και για μια πολιτική, η οποία είναι καταστροφική και με τη σειρά της καταστρέφει ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας.

Έφη Καστραντά

TnGejCvWPNc