Νίκας: Εμείς δε θα είμαστε νεροκουβαλητές κανενός (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νίκας: Εμείς δε θα είμαστε νεροκουβαλητές κανενός (video)

Φεβρουάριος 19, 2014 - 12:05

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, προκειμένου να συζητήσει το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά να λάβει και κάποιες αποφάσεις για οικονομικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στις δηλώσεις του λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ανέφερε ότι μέχρι τις εκλογές θα γίνουν δυο με τρεις συνεδριάσεις, καθώς οι υποχρεώσεις των δημάρχων ενόψει των επικείμενων εκλογών αυξάνονται και δεν θα είναι εύκολο να παρευρίσκονται  στις συνεδριάσεις της ΠΕΔ στην Τρίπολη.

Για άλλη μια φορά ο κ. Νίκας μίλησε για το 4ο ΕΑΠ το οποίο διεκδικεί η Μεγαλόπολη τονίζοντας ότι οι περιφέρειες δεν έχουν καμία δουλειά να διεκδικούν χρήματα τα οποία είναι για τις πόλεις οι οποίες βάλλονται περισσότερο από το εργοστάσιο και αναφέρει ότι συντάσσονται στο μέρος της Μεγαλόπολης στην οποία γίνεται εξόρυξη λιγνίτη.

Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δηλώνει ότι έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου και δε γνωρίζει πως θα ελεγχθεί η κατάσταση καθώς αποδεικνύεται πολύ μεγάλο λάθος, το γεγονός ότι δε χωροθετηθήκαν από την Περιφέρεια ή από το κράτος οι μονάδες αλλά από κάποιον ιδιώτη. Δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία και άλλη δυνατότητα αναφέρει, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας θα βρουν έναν τρόπο να βοηθήσουν έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι θα είναι στα χέρια των δήμων.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας σχολίασε τη συνεδρίαση της περιφέρειας Πελοποννήσου για τους Ρομά, λέγοντας ότι νωρίς το σκέφτηκε η Περιφέρεια δεν το άφηνε λίγο ακόμα. Η Καλαμάτα ζητά εδώ και 4 χρόνια να δοθεί κάποια λύση στο θέμα των Ρομά το οποίο είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή. Τέλος, ο κ. Νίκας αναφέρει ότι το πρόβλημα αυτό οφείλεται στην Περιφέρεια και στην αδράνεια της και συνεχίζει ότι λόγω των επικείμενων εκλογών δεν πρέπει δεν χαράζονται πολιτικές τώρα, δεν είναι ο κατάλληλος καιρός.

ArcadiaPortal.gr Μειώνονται οι συνεδριάσεις της ΠΕΔ